POGROM

Ste slišali, kaj so naredili za policista, ki se je fotografiral s protestniki?

Sindikat policistov Slovenije se je s pismom podpore odzval na pogrom nad policistom motoristom, ki je na petkovih protestih v prestolnici pristal na fotografiranje z enim izmed protestnikov.
Fotografija: FOTO: Twitter
Odpri galerijo
FOTO: Twitter

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je s pismom podpore stopil v bran policistu motoristu, ki se je fotografiral s protestniki. 

»Policist, ki je bil tarča diskreditacije, je v danem trenutku ravnal po taktičnem preudarku in s svojim ravnanjem množici jasno pokazal, da je njegova naloga zagotoviti varnost ljudi. Policistke in policisti moramo v situacijah, ko je zaradi množičnosti ozračje že tako razgreto, včasih tudi na provokacije odgovoriti z nasmehom in s svojim ravnanjem ne smemo zaostrovati situacije. In policisti smo tega sposobni, saj svoje delo opravljamo nepristransko, predano in profesionalno. Takšen pogrom, ki je prišel iz vrst določenih politikov in celo ministrov Vlade Republike Slovenije, je do vseh 8000 zaposlenih v policiji žaljiv in ga v SPS najostreje obsojamo,« so opozorili v pismu, pod katerim se je podpisal predsednik SPS Kristjan Mlekuš.



Po petkovih protestih je omenjenega poliicsta na twitterju napadel minister, pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Zvone Černač. Med drugim je zapisal, da policist s takšnim ravnanjem žali na tisoče svojih kolegov. 



Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec pa se je na javno izraženo podporo SPS policistu odzval z besedami, da so in bodo slovenske policistke in policisti vedno opravili svoje delo korektno. »Politični pritiski, ki smo jim priča, in menjave v vrhovih ne morejo uničiti srčnosti in predanosti poklicu. Njihovo delo je že dovolj težko, zato ne potrebujejo zastraševanja s strani ministrov!« je na Twitterju zapisal Šarec.


 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije