ODZIV MINISTRICE

Ste slišali, kaj je po vloženi interpelaciji Bobnarjeva sporočila Grimsu?

Ministrica za notranje zadeve: »Če delaš pošteno in zakonito, se lahko mirne vesti soočiš s komer koli in kadar koli argumentirano zagovarjaš svoje odločitve.«
Fotografija: Ministrica za notranje zadeve pravi, da se interpelacije ne boji. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Ministrica za notranje zadeve pravi, da se interpelacije ne boji. FOTO: Oste Bakal

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar se interpelacije niti slučajno ne boji, so z notranjega ministrstva posredovali njen odziv na danes vloženo interpelacijo SDS.

»Če delaš pošteno in zakonito, se lahko mirne vesti soočiš s komer koli in kadar koli argumentirano zagovarjaš svoje odločitve,« so povzeli besede Bobnarjeve.

Notranja ministrica se nadeja, da bo lahko brez težav pojasnila in predstavila svoje uspešno delo v prvih 100 dneh vlade, ki nekatere »očitno zelo vznemirja, še zlasti, ker pri tem odkrivamo vrsto nepravilnosti in sumov kaznivih dejanj predhodnega vodstva«.

Med očitki ministrici SDS v prvi interpelaciji tega mandata navaja med drugim zlorabo funkcije, zavajanje javnosti in opustitev dolžnostnih ravnanj. Zmotilo jih je odstranjevanje ograje na meji, ravnanje policije ob nedavni aferi o domnevnih spolnih zlorabah ter dopis o podpori ob predsedniški kandidaturi.

Očitke so strnili v štiri točke

Interpelacijo najprej vlagajo zaradi »očitne zlorabe funkcije, zavajanja javnosti v zvezi z ilegalnimi migracijami ter odstranitvijo zaščitne ograje na južni meji Slovenije in varnostnimi ter s političnimi posledicami odstranitve zaščitne ograje, nedoslednega izvajanja zakonov, samovolje, malomarnega opravljanja dela, opustitve dolžnostnih ravnanj ter drugih dejanj in stališč ministrice pri izvrševanju politične funkcije, ki imajo za posledico izgubljeno zaupanje v funkcijo ministrice«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije