O RTV

Ste slišali, kaj je na soočenju izjavil Aleš Hojs? Začudila sta se Golob in voditelj (VIDEO)

Očital mu je, da je edini predsednik stranke, ki nacionalni televiziji ni dostavil svoje dohodninske napovedi. Kako je to vedel?
Fotografija: Aleš Hojs in Robert Golob nista prišla na isto valovno dolžino. FOTO: RTV, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Aleš Hojs in Robert Golob nista prišla na isto valovno dolžino. FOTO: RTV, zaslonski posnetek

V torek so se v studiu N1 soočili Tanja Fajon, Aleš Hojs, Robert Golob in Matej Tonin. Priča smo bili kar nekaj zanimivim trenutkom, še posebej veliko pozornosti gledalcev pa je pritegnila izjava Hojsa, da so ga uredniki na RTV seznanili s tem, da Golob edini izmed predsednikov strank na RTV ni poslal svoje dohodninske napovedi. 

»Kaj je z njegovo dohodninsko napovedjo? Še vedno jo čakamo,« je dejal Hojs. Golob ga je začudeno pogledal in vprašal, zakaj na policiji čakajo njegovo napoved. »Ne, ne na RTV.« mu je odvrnil Hojs. Goloba je nato zanimalo, zakaj govori v prvi osebi množine, Hojs pa se je popravil in dejal, da jo čakajo uredniki. Na vprašanje, kako to ve, je odgovoril, da so mu tako povedali uredniki.

Na RTV smo naslovili vprašanje ali drži, da notranjega ministra uredniki obveščajo o tem, kako politične stranke odgovarjajo na njihova vprašanja. Odgovore bomo objavili, ko jih dobimo.

Je pa medtem na twitterju vse skupaj komentiral tudi urednik na RTV Igor Pirkovič, ki je potrdil, da so Goloba in tudi druge predsednike strank prosili za dohodninsko napoved. »Prosili smo ga. Tudi njega. In ostale. Čakamo. Po mojem potrebuje še kak dan. Verjetno išče.«

Na bojni nogi z RTV

Ob tem so nekateri spomnili, da ni nič čudnega, da Golob na RTV ni poslal svoje napovedi, saj je Golobova stranka že od začetka volilne kampanje na bojni nogi s to televizijo. Zapletlo se je, ko je vodstvo javne televizije povozilo mnenje pravne službe RTV, ki je odločilo, da Golobova stranka in stranka Aleksandre Pivec nista parlamentarni strani. Pivčeva in Golob sta se pritožila, Golobovo pritožbo so zavrnili, pritožbi Naše Dežele pa je vodstvo ugodilo in povozilo pravno mnenje. Pivčeva tako na predvolilnih soočenjih nastopa skupaj s predstavniki parlamentarnih strank, Golob pa soočenja na nacionalki bojkotira. Zaradi nestrinjanja z odločitvijo vodstva je odstopila vodja pravne službe RTVS Sabina Muratović

RTV odločitev utemeljuje z razlago, da je Naša dežela pravna naslednica stranke Desus, in dela vzporednice z letom 2014, ko je Alenka Bratušek ustanovila svojo stranko in poslansko skupino v DZ in so ji na RTV priznali status parlamentarne stranke.

Gibanje svoboda je vložilo tožbo na upravno sodišče. Menijo, da jih RTV obravnava neenakopravno in diskriminatorno. Očita jim tudi kršenje zakona o RTV Slovenija. V stranki na odločitev sodišča še čakajo in pričakujejo, da bo odločitev sprejeta danes ali najkasneje v četrtek. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije