PROMETNA NAPOVED

Ste nameravali konec tedna na avtocesto? Razmislite še enkrat, obeta se tole

Spet bodo krive počitnice.
Fotografija: Obeta se prometni kaos. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Obeta se prometni kaos. FOTO: Uroš Hočevar

Še pred pravo poletno sezono so se začeli »poletni« zastoji na slovenskih avtocestah. Že prejšnji vikend je bilo več zastojev, prav tak scenarij pa napovedujejo tudi za ta konec teden.

Tudi tokrat naj bi bil glavni razlog za gnečo na cestah binkoštni praznik, ki je 28. maja, in počitnice v Avstriji od 26. do 29. maja. Portal promet.si napoveduje zelo visoko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški, prav tako v obratni smeri. Pričakovati je bolj polna počivališča.

Delo na cestah

Napovedali so tudi, na katerih odsekih se bodo izvajala dela. Eden takih je predor Karavanke na gorenjski avtocesti, kjer bo promet zaradi skeniranja potekal izmenično znova v noči na nedeljo, med 20. in 5. uro.

V Ljubljani na Dunajski cesti na območju nadvoza čez hitro cesto je iz vseh smeri mogoče samo desno zavijanje.

A1, štajerska avtocesta:

  • v soboto, 27. maja, bosta predvidoma od 7. do 15. ure izmenično zaprta vozni in prehitevalni pas na odseku Slovenske Konjice–Dramlje (pred predorom Pletovarje) proti Mariboru. Zapori bosta zaradi postavitve JVO pred ADR-portalom.
  • od sobote od polnoči, predvidoma do nedelje do 20. ure, bo zaprt vozni pas na odseku Fram–Slovenska Bistrica proti Ljubljani.
  • v nedeljo, 28. maja, od 6. do 20. ure bo zaprt uvoz Slovenske Konjice proti Ljubljani. Obvoz bo urejen prek priključka Slovenska Bistrica jug ali po stari cesti Slovenske Konjice–Celje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije