IŠČE SOSTANOVALCA

Ste gej, migrant ali iz juge? Potem ne klikajte tega oglasa

Na spletu se je pojavil oglas, ki je dvignil veliko prahu.
Fotografija: FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Na znani spletni strani, ki se ukvarja s prodajo in posredovanjem oglasov za trženje z nepremičninami, se je pojavil oglas, ki je sprožil val odzivov. Pravzaprav se čisto lepo bere vse do konca, ko naletimo na nekoliko sporne pogoje, ki jih mora izpolnjevati bodoči sostanovalec. »Pozor: Ne želim stanovati z migranti, geji in delavci iz juge!« je zapisano na koncu.
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Na to se je odzval tudi radijski voditelj Robert Roškar, ki je na instagramu objavil sporni oglas in zapisal, da upa, da se ne bo nihče javil. Pregled ostalih oglasov kaže, da so tovrstne zahteve bolj izjema kot pravilo. Večinoma se stanodajalci zgolj opredeljujejo, za kakšen način življenja je primerno stanovanje (študentsko, družinsko, upokojensko), nikjer pa nismo zaznali, da bi zahtevali določeno opredelitev spolne ali kakršne koli druge usmerjenosti.
Sporen oglas. FOTO: Instagram
Sporen oglas. FOTO: Instagram

Na Hrvaškem lastnik zaradi podobnega oglasa nosil posledice

Lastnik apartmaja v Zadru je odpovedal rezervacijo brazilskega turista zaradi njegove spolne usmeritve. Bivanje v apartmaju mu je preklical s sporočilom, da ne sprejema gejev. Portal Booking.com, kjer je Brazilec rezerviral prenočišče, se je z ogorčenjem odzval na diskriminatorno vedenje hrvaškega lastnika. Spletni portal z namestitvami je po incidentu prekinil sodelovanje z lastnikom v Zadru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije