DOGOVOR

Stavke ne bo

V podjetju Gorenje sklenili dogovor.
Fotografija: V Gorenju so našli začasno rešitev.  FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
V Gorenju so našli začasno rešitev.  FOTO: Leon Vidic, Delo

VELENJE – Uprava Gorenja je s sindikatom dosegla sporazum o prenovi podjetniške kolektivne pogodbe, zato je sindikat preklical za 14. marec napovedano dveurno opozorilno stavko. Dogovorili so se, da se vrnejo za pogajalsko mizo in da se nova podjetniška kolektivna pogodba uskladi najpozneje do 20. aprila.

Kot je Gorenje danes sporočilo prek spletnih straneh Ljubljanske borze, je bila januarska odpoved podjetniške kolektivne pogodbe povsem zakonita in legitimna, a je uprava družbe vseeno pripravljena stopiti korak nazaj ob tem, da enako stori tudi podjetniški sindikat Skei.

»Tako lahko zagotovimo ne le nadaljevanje pogajanj o novi kolektivni pogodbi, temveč tudi njihov čimprejšnji zaključek. Ker ostaja odprtih le še nekaj vprašanj, smo prepričani, da jih lahko rešimo v mesecu dni ter tako zagotovimo družbi Gorenje in njenim zaposlenim sodobno in uravnoteženo kolektivno pogodbo, ki bo ustrezala času in razmeram na trgu, zaposlenim pa zagotovila socialno varnost,« je dejal predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac.

Predsednik sindikata Skei Gorenje Žan Zeba pa je povedal, da v sindikatu menijo, da se je uprava odločila pravilno, zato so se tudi pripravljeni vrniti k pogajanjem. Želijo si, da bi se do zastavljenega roka 20. aprila uspešno dogovorili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije