IGRALNICE

Stavka v igralnicah Hita, uprava ni popustila niti za milimeter

Pogajalski skupini nista dosegli dogovora. Stavka se je že začela v igralnici Aurora v Kobaridu.
Fotografija: Igralnica Perla. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Igralnica Perla. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Pogajalski skupini Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v Hitu in družbe Hit tudi na današnjem nadaljevanju pogajanj nista dosegli dogovora, zato je sindikat pozval k stavki, ki se bo v novogoriških igralnicah Perla, Park in Casino Drive-in ter v igralnici Korona v Kranjski Gori začela ob 17. uri.

»Dogovora ni bilo. Uprava se niti za milimeter ni približala stavkovnim zahtevam, celo poostrila je svojo ponudbo pod pogojem, da se SIDS odpove možnosti stavke do sprejetja nove kolektivne pogodbe. Jasno je, da je tej upravi popolnoma vseeno za podjetje, zatorej stavka bo oziroma se je že začela v igralnici Aurora v Kobaridu,« so sporočili iz sindikata.

V večini igralnic naj bi stavka trajala do 3. ure ponoči. V podobnem obsegu je napovedana tudi za soboto in nedeljo ter za vse ostale konce tednov do sklenitve dogovora z vodstvom.

Uprava družbe Hit ob dogajanju poudarja, da so stavkovne zahteve, ki se po vsebini bistveno ne razlikujejo od tistih iz prejšnje stavke, že bile predmet obravnave, pogajanj in končno tudi stavkovnega dogovora, ki je bil sprejet 13. oktobra. »Zavez iz tega dogovora se uprava drži in jih izvršuje. Skladno z njim so se stroški dela v družbi Hit letno povišali za dva milijona evrov,« so zapisali.

Uprava družbe zahtevo po dodatnih sredstvih v višini okoli pet milijonov evrov letno, ki bi jih prinesla sklenitev dogovora na današnjih pogajanjih, opredeljuje kot neodgovorno in neutemeljeno.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije