LIKOVNA KOLONIJA

Starši so trgali, otroci pa slikali (FOTO)

Zanimiva likovna kolonija je potekala med trgatvijo pri Šarugovih v Radgonskih goricah.
Fotografija: Udeleženke prve kolonije, manjka le 3-letna Ana.
Odpri galerijo
Udeleženke prve kolonije, manjka le 3-letna Ana.

Med kmečke praznike ob kolinah in žetvi spada trgatev. Pri vinogradnikih se tedaj zberejo sorodniki, prijatelji in sosedje, in tako je bilo tudi pri znani oljarski družini Šaruga iz Melov pri Gornji Radgoni, kjer je bilo nekoč doma tudi mlinarstvo, še vedno pa so zvesti umetnosti. Zdajšnji gospodar Sandi Šaruga skupaj s sestro Mileno in njenim možem Dominikom nadaljuje tradicijo staršev Milene in Franca - Ferija, stara hiša pa je postala pravi muzej kulture in umetnosti.
Deklice so se ponosno postavile pred fotoaparat z organizatorjema kolonije ter materami. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Deklice so se ponosno postavile pred fotoaparat z organizatorjema kolonije ter materami. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

Ta se prenaša tudi v Črešnjevce, kjer je bila nekoč domačija Šarugovih in kjer stoji hiša hčerke Milene, tam sta še Sandijev vinograd in vikend. Prav tam stojijo umetnine – kipi, predvsem pokojnega očeta Ferija. Gostitelja Sandi in Darinka sta poskrbela za novost: medtem ko so številni sorodniki, prijatelji in sosedje trgali, je osem deklic, starih od tri do 11 let, ustvarjalo.

»Otroško likovno kolonijo smo organizirali z željo, da bi se tudi deklice zabavale, ustvarjale, medtem ko odrasli delajo. Zraven je bilo sicer nekaj dečkov, a ti so delali v vinogradu ali počeli kaj drugega. Deklicam, ki so v sorodstvenem razmerju, smo kupili platna in vse potrebno, da so lahko ustvarjale svoje prve umetnine,« nam je razložil Sandi, njegova žena Darinka pa je vseh osem deklet obdarila.


Vino in umetnost pač spadata skupaj, in medtem ko je sladki mošt iz stiskalnice tekel v sode, so starši, dedki, babice in drugi občudovali zanimive likovne izdelke Ane, Ele, Ines, Lucije, Maše, Nikite, Sare in Taje. Ni rečeno, da o kateri od deklet ne bomo še kdaj pisali kot o veliki umetnici. 
Med trtami je zabavno.
Med trtami je zabavno.

V vinogradu je kip, Šarugovi so od nekdaj naklonjeni umetnosti.
V vinogradu je kip, Šarugovi so od nekdaj naklonjeni umetnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije