PRVA PODRAŽITEV

Starši, pripravite se, Ljubljana zelo dviga cene vrtcev

Dražji bodo za 14 odstotkov. 
Fotografija: Fotografija je arhivska. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je arhivska. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Podražitev za 14 odstotkov. To so danes sporočili iz Mestne občine Ljubljana. Župan Zoran Janković je povedal, da je to prva podražitev v Ljubljani, a da so k temu primorani zaradi razmer.

»Mi cen nismo dvigovali od leta 2008, druge občine so cene večkrat podražile za nekaj odstotkov, mi pa to zdaj delamo prvič,« so povedali na novinarski konferenci. 
To bodo nove cene javnih vrtcev v MOL, če julija mestni svet sklep sprejme. FOTO: posnetek zaslona
To bodo nove cene javnih vrtcev v MOL, če julija mestni svet sklep sprejme. FOTO: posnetek zaslona

Sklep o dvigu cen vrtcev (Predlog Sklepa o določitvi cen programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih in dodatnih ugodnosti za starše) bo sprejemal mestni svet na julijski seji, nove cene bodo začele veljati v šolskem letu 2019/20.

Kot pišejo v sklepu, mesečni stroški živil za otroke, upoštevani v cenah dnevnih programov vrtcev iz prejšnjega člena, znašajo 44 evrov mesečno. Za čas, ko je otrok odsoten in ne obiskuje vrtca, se cena programa zniža za stroške neporabljenih živil. Če starši obvestijo vrtec o otrokovi odsotnosti do 9. ure, vrtec zniža ceno programa za stroške neporabljenih živil z naslednjim dnem.


​Ohranja ugodnosti za starše

Še vedno pa MOL gre nasproti staršem s tem, da bo ohranil financiranje vrtca za starše otrok s stalnim prebivališčem v Ljubljani (v različnih odstotkih), da bo še znižal plačevanje vrtca tistim, ki rešujejo stanovanjsko problematiko, in zagotavljal le 30-odstotno plačilo vrtca za enomesečno počitniško rezervacijo. 

Trenutno čaka še okrog 400 otrok na vrtec za šolsko leto 2019/20.

Starši, primite se za denarnice: položnice se dražijo​

Več sledi ...

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije