EUROJACKPOT

Srečnež le prišel po milijone, zajetnega kupa denarja se je razveselila tudi občina

V Rogaški Slatini pravijo, da se bodo o porabi nepričakovanih sredstev posvetovali z občani.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Loterija Slovenije
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Loterija Slovenije

Konec januarja je glavni dobitek jackpota, vreden 11,1 milijona evrov, na pošti v Rogaški Slatini vplačal slatinski občan, ki je tako bogatejši za 9,4 milijona evrov. To pa pomeni, da je Občina Rogaška Slatina v občinski proračun prejela nenačrtovana sredstva v višini 1,67 milijona evrov, so danes za STA povedali na občini.

Na vprašanje, za kaj jih bodo namenili, so odgovorili, da bi vsak vprašani, kako naj bi denar porabili, verjetno imel svojo idejo.

Sredstva ne bodo šla na prafaktorje

Na slatinski občini si bodo zato vzeli čas in najprej naredili analizo določenih projektov, preverili fazo pripravljenosti, predvsem pa njihovo izvedljivost. Menijo tudi, da ne bi bilo najbolje, če bi ta sredstva razdelili na »prafaktorje«. Želja občine je, da predlog porabe teh sredstev oblikuje čim širši krog občanov in da jih namenijo za vsebine, ki bodo zadovoljile želje in pričakovanja vseh generacij.

Po podatkih Loterije Slovenije je bil omenjeni jackpot že tretjič vplačan v Sloveniji. Prvega, ki je bil vreden 21 milijonov evrov, je igralec vplačal konec leta 2013 v Grosupljem, drugega v vrednosti 28,2 milijona evrov pa poleti 2014 v Žalcu.

Poleg omenjenih treh glavnih dobitkov je leta 2018 igralec na Jesenicah vplačal še dobitek 5+1, vreden 2,2 milijona evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije