PO KATASTROFALNIH POPLAVAH

Srce parajoč prizor iz Črne: to je dejal Von der Leynovi pred objemom (VIDEO)

Predsednica Evropske komisije po uničujočih poplavah za Slovenijo napovedala zajeten paket pomoči.
Fotografija: Skupaj bomo zmogli, vse oškodovane v poplavah bodri vlada Slovenije. FOTO: Instagram/_robertgolob
Odpri galerijo
Skupaj bomo zmogli, vse oškodovane v poplavah bodri vlada Slovenije. FOTO: Instagram/_robertgolob

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je obiskala Slovenijo ter si skupaj s premierjem Robertom Golobom ogledala nekatera območja, ki so jih prizadele poplave. Napovedala je zajeten paket pomoči za odpravljanje posledic poplav. Iz solidarnostnega sklada EU si Slovenija lahko obeta 400 milijonov evrov.

image_alt
Lep prizor: Tina Maze se je srečala z von der Leynovo

Von der Leyen in Golob sta ob spremstvu evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča s helikopterjem preletela Komendo, Mengeš, Kamnik, Luče, Ljubno ob Savinji in Mozirje ter si ogledala posledice poplav na nekaterih izmed najbolj prizadetih območjih. V Črni na Koroškem se je predsednica komisije srečala z domačini in ostalimi, ki pomagajo pri odpravljanju posledic vremenske ujme.

Marsikdo je po ogledu posnetka, ki ga je na instagramu objavila vlada, opazil srce parajočo prošnjo enega izmed domačinov. »Prosim za eno uslugo, ne pozabite na nas,« je rekel Von der Leyenovi. Sicer pa je v Črni na Koroškem odpravljanje posledic naravne nesreče v polnem teku. Počasi se prebijajo do prometno še odrezanih zaselkov, ponekod vodo že imajo, rešujejo kanalizacijsko omrežje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije