Nijz bo dobil še strokovnega direktorja." />
NOVE ZAPOSLITVE

Spremembe na vrhu Nijz, kaj to pomeni za Milana Kreka?

Nijz bo dobil še strokovnega direktorja.
Fotografija: Sedanji direktor Milan Krek bo postal generalni direktor, ob njem pa bo po novem svojo dolžnost opravljal tudi strokovni direktor. FOTO: Blažž Samec, Delo
Odpri galerijo
Sedanji direktor Milan Krek bo postal generalni direktor, ob njem pa bo po novem svojo dolžnost opravljal tudi strokovni direktor. FOTO: Blažž Samec, Delo

Vlada je sprejela spremembo sklepa o ustanovitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz). S tem bo uveden položaj strokovnega direktorja, naziv direktor pa bo preimenovan v generalnega direktorja. Strokovnega direktorja Nijz bo imenoval in razreševal generalni direktor, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Strokovni direktor bo predsedoval strokovnemu svetu Nijz, načrtoval, organiziral in nadziral izvajanje strokovnega dela, predlagal prioritete razvoja strokovne, izobraževalne in raziskovalne dejavnosti v skladu z razvojem teh dejavnosti in nacionalnim programom na področju javnega zdravja ter skrbel za strokovno izobraževanje in usposabljanje javnih delavcev zavoda.



Njegova naloga bo tudi skrb za strokovno povezovanje Nijz z drugimi zdravstvenimi zavodi v državi in s tujimi ustanovami na področju javnega zdravja in nadziranje standardov kakovosti dela ter sprejemanje ukrepov ob njihovem neizpolnjevanju.

Strokovni direktor bo tudi izvrševal sklepe strokovnega sveta, sveta zavoda in ustanovitelja, v primeru izgube pa bo sodeloval v postopku ugotavljanja strokovnih razlogov izgube in pri pripravi sanacijskega programa.

Strokovni direktor v času svojega mandata ne sme zasedati drugih delovnih mest, na katerih se opravljajo naloge, vezane na mandat. Mandat strokovnega direktorja pa je vezan na mandat generalnega direktorja, so še zapisali v sporočilu po seji vlade.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije