V ČASU KORONAVIRUSA

Sprejeli visoki obisk, a podoba delegacije je nenavadna (FOTO)

Objavljeno 13. avgust 2020 11.00 | Posodobljeno 13. avgust 2020 11.16 | Piše: Ma. M.

Slovenski minister za zunanje zadeve in ameriška veleposlanica v Sloveniji sta visokega gosta iz ZDA pričakala brez obrazne maske.

Sprejem Pompea na ljubljanskem letališču. Pričakal ga je Anže Logar. FOTO: MZZ, Twitter
Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je prispel na obisk v Slovenijo. Če se je on s svojo delegacijo po prihodu z letala po slovenskih tleh sprehodil z nameščeno obrazno masko, je slovenska delegacija na čelu z zunanjim ministrom Anžetom Logarjem ni imela. Prav tako ne ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda C. Blanchard.

No, sodeč po fotografijah, jo je odstranil tudi Pompeo ob prvem srečanju z gostitelji. Meter in pol razdalje med Logarjem in Pompejem? Presodite sami.
V ospredju njegovega obiska bo podpis skupne izjave o varnosti v omrežjih 5G. Sicer pa je obisk namenjen krepitvi dvostranskih odnosov na vseh področjih, od političnih do gospodarskih in kulturnih.

Ob 12.20 bomo V ŽIVO spremljali novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea

Pompeo se bo na Bledu sestal s slovenskim premierjem Janezom Janšo, tudi na štiri oči. S slovenskim kolegom Anžetom Logarjem bo nato podpisal omenjeno izjavo o varnosti pri vzpostavljanju telekomunikacijskih omrežij nove generacije, nato pa ga bo sprejel še slovenski predsednik Borut Pahor.
Deli s prijatelji