Spregovorila mama otroka, ki je zaprt v karanteni v hotelu Paka

V karanteni v velenjskem hotelu je skupaj 43 oseb, med njimi so trije mladoletniki.
Fotografija: Hotel Paka varujejo, da ga ne bi kdo zapustil. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Hotel Paka varujejo, da ga ne bi kdo zapustil. FOTO: Facebook

Kljub sprva velikemu razburjenju podžupana občine Velenje Petra Dermola in krajanov, ker je vlada slovenske državljane, ki so pripotovali iz Španije, v karanteni namestila v sicer zaprtem hotelu Paka v središču Velenja, so se strasti zdaj nekoliko pomirile.

Razburjeni pa so tudi nekateri starši otrok, ki jih je Slovenija evakuirala iz Španije. Med nameščenimi v hotelu Paka je po poročanju TV Slovenija tudi pet otrok košarkarjev, med njimi so trije mladoletni. Kot pravi mati enega od otrok v karanteni, kljub apelu pristojnih, da otroke pustijo v domačo oskrbo oziroma v samoizolacijo, odgovorov niso prejeli. »Otrok je bil že v Španiji v 14-dnevni karanteni. Moti me, da so pet zdravih otrok dali na isti avtobus in zdaj v te prostore. Zdaj se pa res lahko okuži.«
Preberite tudi: V Velenju dve potrjeni okužbi, mlajša ženska naj bi se izmuznila karanteni
Vsem 42, ki so nameščeni v hotelu Paka, so kmalu po prihodu vzeli brise. Ponovili jih bodo čez pet in 14 dni.

Dva pozitivna, neznana ženska prikorakala v hotel


Kljub včerajšnjemu zagotovilu vladnega govornika Jelka Kacina, da razburjanje lokalne skupnosti ni upravičeno, saj da nobeden od potnikov ni pozitiven, so danes testi pokazali drugače. Med njimi sta namreč vsaj dva pozitivna.

Po poročanju Televizija Slovenije naj bi danes v hotel prostovoljno prikorakala mlajša ženska iz Dobrne, ki je trdila, da je bila v skupini, a se je od nje ločila, bila pri starših, nato pa se je odločila za karanteno. Kako se je izmuznila, Kacin ni vedel. Proti večeru se je razjasnilo, da sploh ni bila v Španiji, ampak je želela v karanteno zaradi osebnih težav. Ženska je bila ob 16.30 predana policiji v nadaljnji postopek, saj je podan utemeljen sum, da je storila kaznivo dejanje.
Dogajanje o koronavirusu spremljamo iz minute v minuto.
Dejal pa je, da so staršem mladoletnih potnikov ponudili, da se otrokom pridružijo v hotelu, medtem ko starši menijo, da bi zanje bolje skrbeli doma.

Čez dan so se pojavile tudi govorice, da so nekateri karanteno kršili, a po zagotovilih pristojnih to ne drži. Poskrbljeno je za varovanje pred hotelom in v hotelu, iz sob pa ne sme nihče. Vsi si morejo dnevno meriti temperaturo, beležiti počutje, dobili pa so tudi telefon za psihosocialno pomoč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije