Predstavitvena informacija

Športna loterija: veliki koraki v smeri digitalizacije

Športna loterija gre v prihajajočem letu v skladu s svojo strateško usmeritvijo na pot prenove spletne strani, ki bo odražala inovativni pristop družbe.
Fotografija: FOTO: Športna loterija
Odpri galerijo
FOTO: Športna loterija

Spletna stran bo ponudila boljšo uporabniško izkušnjo s številnimi izboljšavami in funkcionalnostmi, ob tem pa, kot pravijo pri Športni loteriji, ne bo izgubila svoje preglednosti. Prenovljena grafična podoba spletne strani bo sledila sprejeti celostni grafični podobi, ki odraža podporo slovenskemu športu. Športna loterija je namreč pokrovitelj največjih nacionalnih panožnih športnih zvez, hkrati pa ima tudi dejavnost prirejanja iger na srečo v Republiki Sloveniji poseben družbeni pomen – poleg tega, da se potrošnikom zagotavlja varna in uravnotežena ponudba iger na srečo, je ta dejavnost edinstven vir sredstev za invalidske, humanitarne in športne organizacije

Najpomembnejša lastnost prenovljene spletne strani pa je optimiziran prikaz glede na napravo, s katero uporabnik dostopa. V ospredju je prilagojenost spletne strani na mobilne naprave. 

Športna loterija je za svoje uporabnike pripravila številne nove funkcionalnosti, vezane na ponudbo. Najbolj igrane stavne možnosti bodo posebej izpostavljene, do drugih pa bo omogočen enostaven prehod. Priročna novost je tudi generator stav, ki bo uporabnikom na podlagi želenega zneska vplačila in dobitka ponudil stavni listek, katerega vsebina bo temeljila na realnih podatkih do tedaj vplačanih tipov na posamezne športne dogodke. 

V začetku leta bodo pri Športni loteriji predstavili dve novi e-igri: Tempelj Aztekov in Planinsko srečko. Elektronska Planinska srečka je nadaljevanje uspešnega projekta Športne loterije, ki je v sodelovanju z največjo športno zvezo pri nas, Planinsko zvezo Slovenije, v iztekajočem se letu predstavila Planinsko srečko. Ta je nastala z namenom zbiranja sredstev za obnovo slovenskih planinskih poti in koč, z elektronsko verzijo srečke pa se želijo približati še digitalnemu občinstvu. E-igre se bodo na prenovljeni spletni strani lahko prikazovale v celotni velikosti zaslona. 

Spletni strani, ki bo torej v optimizirani obliki na voljo na vseh napravah, bo sledila prenova terminalske mreže, ki je velik korak v smeri digitalizacije družbe. 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije