ČRNI OBLAKI NAD SLOVENIJO

Spet svarilo zaradi vremena: grozijo nam močnejše nevihte

Obstaja možnost poplavljanja meteornih in zalednih voda.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Bralka poročevalka
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Bralka poročevalka

»Danes popoldne so možne močnejše krajevne padavine, ob tem lahko pride do zastajanja meteornih in zalednih voda, v noči na sredo pa lahko prehodno narastejo tudi hudourniški vodotoki in manjše reke, zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji. Obstaja možnost poplavljanja meteornih in zalednih voda,« opozarja Agencija RS za okolje (Arso). 

Sicer pa je vodnatost rek po državi majhna in se vztrajno počasi še zmanjšuje. »Vse več rek ima sušne pretoke. Nizkovodne razmere so najizrazitejše na rekah v slovenski Istri, v Posočju in na Notranjskem, prav tako tudi na Savi vzdolž celotnega toka in na njenih pritokih.«

V izrednem biltenu so še zapisali, da bodo v torek popoldne in zvečer ter ob prehodu vremenske motnje v prvih urah jutrišnjega dne ob nevihtah predvsem v zahodni polovici Slovenije možna krajevna neurja.

Puščavski prah iz Afrike

To pa niso edina opozorila, ki jih je danes izdal Arso. »V teh dneh se nad območjem Slovenije zadržuje puščavski prah iz severne Afrike. Največjo onesnaženost z delci PM10 pričakujemo danes.« Kako se bo širil po Sloveniji, razkriva animacija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije