VREMENSKA NAPOVED

Spet sneži, v soboto pa preobrat

Znova smo se prebudili v zasneženo in belo jutro.
Fotografija: Domžale, 25. marec 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Domžale, 25. marec 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo

V Ljubljani iz minute v minuto boj sneži. Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes še občasno rahlo snežilo, popoldne pa bo rahlo deževalo. Rahel dež napovedujejo tudi za petek, v soboto se obeta otoplitev, v nedeljo pa naj bi se znova pojavile krajevne padavine.


 
Na spletni strani agencije za okolje napovedujejo, da bo danes oblačno. »Na Primorskem bo po večini suho, pihala bo močna burja. Drugod bo občasno rahlo snežilo, popoldne pa bo po nižinah sneg prešel v rahel dež. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 10 °C.«
 
V petek bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo počasi slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 5 do 13, na Primorskem do 15 °C.
 
 


Da je v teh razmerah nujna previdnost na cestah, opozarjajo tudi mariborski in ljubljanski policisti. »Na cestah na območju Policijske uprave Ljubljana so ponekod zaradi sneženja in nizkih temperatur zimske razmere. Ceste so ponekod tudi delno zasnežene, večinoma pa mokre in spolzke. Voznike, še posebej tiste, ki so na svoja vozila že namestili letne pnevmatike, opozarjamo na povečano previdnost, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti, svojemu vozilu in svojim sposobnostim,« sporoča PU Ljubljana.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije