Spet incident: Šiško se je zapletel z novinarji RTV

Na tabor Šiškove varde naj bi prišla ekipa RTV, a so jim preprečili vstop.
 
Fotografija: Štajerska varda in predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško. Fotografija je nastala avgusta 2019. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Štajerska varda in predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško. Fotografija je nastala avgusta 2019. FOTO: Leon Vidic, Delo

»Andrej Šiško je ostal brez desne roke. Potihoma se je umaknila Anica Bidar, vidna predstavnica paravojaške skupine Štajerska varda in sopredsednica stranke Zedinjena Slovenija,« nam je sporočil bralec in dodal, da naj bi prišlo med Šiškom in Bidarjevo do spora zaradi nove vlade. Ali te informacije držijo, smo preverili kar pri Šišku, ki pravi, da tu ni zgodbe. »Jaz temu ne bi tako rekel. Kolikor sem seznanjen, je na dopustu in to nič posebnega ne pomeni,« nam je povedal.

»Z moje strani ni nobene težave. Sploh ni težave,« pravi in dodaja, da po njegovem mnenju tu ni nobene zgodbe. »Trenutno smo na taboru varde in nje tukaj ni. Tukaj imamo 84 novincev, ona pa to ni več. Ona je bila novak – tako pravimo novincem – lani,« je dejal.


Slabe izkušnje


Šiško je v pogovoru povedal, da smo ga zmotili ravno sredi tabora, ki ga ima varda na območju občine Slovenska Bistrica, in dodal, da so danes že imeli obisk novinarjev nacionalne televizije, ki pa se ni končal najbolje.

»Mi smo na zasebnem zemljišču, hoteli so k nam, pa jim nismo dovolili vstopiti. To se je zgodilo prvič, da novinarjem nismo dovolili, to pa zato, ker so bili po našem mnenju nesramni. Prišli so nas provocirat in spraševat, kako bomo zagotovili, da med nami ni bolnih, in kako bomo zagotovili, da ne bomo prenašali koronavirusa. Nismo jih spustili noter, ker smo enkrat prej naredili tabor v dogovoru z njimi za oddajo Tednik, potem pa so nam dan pred tem odpovedali prihod, ker je menda urednica na RTV to prepovedala. Povedali smo jim, da dokler se bo nekdo, ki je urednik javnega zavoda in je njegova naloga, da javnost obvešča o zadevah, ki se tičejo državljank in državljanov, obnašal tako, se mi z njimi ne bomo pogovarjali. Oni nam očitajo, da smo nelegalni, a tega nam še policija ne očita,« je še povedal in dodal, da se sicer ni zgodilo nič strašnega, ampak da le to, da jih niso spustili na zemljišče.



Šiško je še povedal, da glede na to, da še vedno veljajo ukrepi za obvladovanje koronavirusa, imajo s sabo maske, da se držijo osnovnih pravil in da so razdeljeni v skupine. Pravi, da se pravil držijo enako kot ostali državljani. Tabor je bil predviden že prej, a ga zaradi situacije prej niso izvedli.  

Vprašanje o današnjem incidentu z novinarji, o katerem smo se pogovarjali s Šiškom, smo posredovali tudi RTV Slovenija, a na njihov odgovor še čakamo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije