ZLATA POROKA

Šparglji na borovcih za poroko

Mirjam in Angel Živec sta zlati zakonski jubilej praznovala s tradicionalno kalono.
Fotografija: Zlatoporočenca Mirjam in Angel Živec
Odpri galerijo
Zlatoporočenca Mirjam in Angel Živec

Na Velikem Dolu sta z enakim žarom in ljubeznijo kot pred 50 leti ponovno pred oltar stopila zlatoporočenca Mirjam in Angel Živec. Zlatoporočno slavje se je začelo že dan prej, ko so domačini pripravili tradicionalno kalono, kjer so borovce okrasili s šparglji in zataknili zlate in rdeče cvetove hortenzij.
Mlaj so okrasili tudi s cvetovi hortenzij. FOTOGRAFIJI: Olga Knez
Mlaj so okrasili tudi s cvetovi hortenzij. FOTOGRAFIJI: Olga Knez

Sorodniki in prijatelji so se zbrali na Kmetiji Živec, ki sta jo zakonca pred leti prepustila v upravljanje nosilcu dopolnilne dejavnosti na kmetiji, sinu Igorju, ki z ženo Franjo skrbi za poljedelstvo, vinogradništvo in prašičerejo. Po sveti maši, ki jo je v domači cerkvi sv. Jakoba daroval dutovski župnik Gašper Lipušček, so svatje nadaljevali v gostilni Pri Brajdi v Komnu pozno v noč ob dobri hrani in zvokih harmonik, kjer se je Mateju Felicjanu pridružil še njihov vnuk Jure Živec. Sicer pa je bila Mirjam znana gostilničarka in trgovka na Gorjanskem, kjer se je 1952. tudi rodila, kot upokojenka prosti čas preživlja s pohajkovanjem, gobarjenjem in ročnimi deli.


Mož Angel (1949) je bil največ časa zaposlen v Kraškem zidarju v Sežani, mlade zidarje pa je poučeval tudi na gradbeni šoli v Ajdovščini. Mirjam in Angel sta se poročila 18. septembra 1971 v Komnu, cerkveno pa na Gorjanskem, kjer sta stanovala skoraj deset let, dokler niso preuredili hiše na Velikem Dolu. V zakonu sta se jima rodila sinova Goran in Igor, v veliko veselje pa so jima še vnukinja Anja ter vnuki Jure, Bor in Rok. Za dober in trajen zakon pravita, da so potrebne tri besede: prosim, hvala in oprosti, da o medsebojni ljubezni in zaupanju drug v drugega niti ne govorimo. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas