ŠOU

ŠOU na Kersnikovi obljublja menzo in hostel

Objavljeno 29. april 2013 19.54 | Posodobljeno 29. april 2013 19.54 | Piše: S. J.

ŠOU želi racionalizirati delovanje.

Tehnologija je marsikaj olajšala, še vedno pa lahko povzroči nemalo preglavic.

LJUBLJANA – »Gospodarske razmere v državi se kažejo tudi v tem, da ima ŠOU za svoje projekte na razpolago vse manj sredstev,« je povedal direktor ŠOU Ljubljana Andrej Klasinc in nadaljeval, da želijo najprej počistiti pri sebi in racionalizirati delovanje, ker bo imel ŠOU leta 2014 vsaj 20 odstotkov nižji proračun. 

Selitev administracije

Tako se bo administracija iz zdajšnjih prostorov na Vojkovo 63 preselila zaradi tega, ker visoka šola za dizajn ni več zmožna plačevati najemnine za prostore in se bo iz njih izselila, v tej situaciji na trgu pa je malo verjetno, da bo mogoče hitro najti primernega novega najemnika. Klasinc poudarja, da bodo stroški selitve minimalni, prostore na Kersnikovi 4 pa bodo namenili drugi dejavnosti.

Poceni študentska prehrana

Pravijo pa, da se s selitvijo administracije s Kersnikove ne selijo študenti, saj bodo še pred novim šolskim letom v prostorih Kavarne Metropol, uredili študentsko menzo v velikosti 550 m2. S tem želijo študentom zagotoviti čim širši dostop do zdrave, kakovostne in ugodne hrane, želja je, da cena obroka ne bi presegla vrednosti bona z doplačilom 1,50 evra.

Hostel z 80 ležišči

Na Kersnikovi 4 bo prostore dobil tudi novi hostel z 80 ležišči v 20 do 22 sobah s kopalnico. Predvidena investicija v Hotel K4 znaša 490.000 evrov, večji gradbeni posegi ne bodo potrebni, financiral pa se bo iz presežkov Zavoda ŠOU Hostel in amortizacijskih sredstev ŠOU, torej brez kreditov – vložek ŠOU se bo predvidoma povrnil v štirih letih. Naj spomnimo, da je zavod ŠOU Hostel upravljavec večkrat nagrajenega in tudi v tujini priznanega hostla Celica.

V povojih pa je še predlog vodstva, da spravi pod eno streho vse medije ŠOU (Radio Študent, Tribuna, ŠOUvizija), in sicer v prostorih RŠ v Rožni dolini, kjer je na voljo 660 m2.

Deli s prijatelji