DRUGI TEDEN OD DOMA

Šoloobvezni otroci in starši: ministrstvo odgovarja o podaljšanju pouka

Ni jasno, kako dolgo bo potekal pouk na daljavo. Ministrstvo pa tudi še nima odgovorov, za koliko se bo podaljšalo šolsko leto. 
Fotografija: Učenci, učenke, dijaki in dijakinje imajo trenutno pouk od doma. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Učenci, učenke, dijaki in dijakinje imajo trenutno pouk od doma. FOTO: Roman Šipić, Delo

Slovenski šolski sistem je stopil v drugi teden učenja na daljavo. Kar 187.525 učenk in učencev osnovnih šol ter prek 61 tisoč dijakov ter dijakinj, ki obiskujejo šole v šolskem letu 2019/20, predeluje snov na daljavo ob pomoči sodobnih digitalnih tehnologij. Kot je povedala ministrica za izobraževanj Simona Kustec v soboto, za zdaj ne načrtujejo prestavitve mature in nacionalnega preverjanja znanja. 

Pandemija koronavirusa je našo državo spravila v povsem spremenjen način življenja. Na šolskem ministrstvu ne vedo, kdaj bi se lahko učenci in učenke vrnili v šolske klopi: »Klasičnega pouka ne bo vse dotlej, dokler bodo trajale izredne razmere, torej do nadaljnjega. Šolskemu koledarju tudi prek izobraževanja na daljavo v celoti sledimo,« nam je povedala Nataša Gerkeš iz službe za stike z javnostjo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.


En teden od doma, en teden podaljšanja pouka?

Ministrstvo pa po naših podatkih staršem že pošilja anketne vprašalnike, koliko podaljšanja pouka bi bilo za njih sprejemljivega v tem šolskem letu. Kakšni pa so načrti ministrstva glede podaljšanja pouka? »Tega, da bi za vsak teden učenja na daljavo podaljšali šolsko leto, ne načrtujemo.«

Simona Kustec. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Simona Kustec. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Preberite še:

Vlada ukinila krizni štab
Pomoč samozaposlenim, a če bodo lagali, sledi kazen
Spodbudne novice: 10 okuženih ima negativen bris

Ministrica Simona Kustec pa je na vladni spletni strani povabila vse, ki te dni sodelujejo v učenju na daljavo, da ministrstvo s kratkimi filmčki seznanijo, kako učenje poteka pri njih doma. Nekateri so se že odzvali. 


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije