OŠ KRIŽEVCI

Šolarji izdelujejo unikate

Za razstavo prleških gibanic krožnike ustvarjajo učenci Osnovne šole Križevci.
Fotografija: Otroci so se marljivo lotili dela.
Odpri galerijo
Otroci so se marljivo lotili dela.

Društvo Kelih bo v petek, 10. junija, v Križevcih že devetič organiziralo ocenjevanje prleških gibanic. Po ocenjevanju bo na ogled razstava, ki je vsako leto prava paša za oči. Letos bo še bolj atraktivna, saj bodo prleške gibanice na ogled na unikatnih in ročno izdelanih krožnikih iz gline, ki jih izdelujejo učenci in učenke ustvarjalnega krožka.

Krožnik je treba postaviti v peč, da se posuši.
Krožnik je treba postaviti v peč, da se posuši.

Njihova mentorica Mateja Markoja je nanje upravičeno ponosna. Ocenjevanje bo letos potekalo v štirih kategorijah, prvič bo tudi mladina dobila svojo. Osnovna šola Križevci tako orje ledino, sodelovanje so potrdili tudi z Osnovne šole Mala Nedelja, Osnovne šole Cerkvenjak – Vitomarci, Osnovne šole Središče ob Dravi in Osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici. Prijavljenih je tudi že šest srednjih šol. Državno ocenjevanje bo potekalo v prostorih župnije Križevci pri Ljutomeru.

Vsak lahko prinese en izdelek. Razstava bo na ogled v soboto v vaškem jedru Križevcev, ko se jim bodo pridružili še udeleženci Kulinaričnega pohoda Prleška gibanica 2022 (skupinski start bo ob 8.30). Takrat bo tudi Sašo Stare z mladimi tekmovalci v živo pred obiskovalci pripravljal prleško gibanico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije