JAVNOMNENJSKA ANKETA

Šok na politični sceni: Pahor ni več prvi

Evropska poslanka Ljudmila Novak je po 20 mesecih z vrha lestvice najbolj priljubljenih politikov izrinila predsednika republike.
Fotografija: Borut Pahor, predsednik republike Slovenije. Ljubljana, 17. 11. 2020. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Borut Pahor, predsednik republike Slovenije. Ljubljana, 17. 11. 2020. FOTO: Voranc Vogel

Anketa Vox populi kaže, da podpora večini strank upada, izjema sta le SD in SAB, ki sta v primerjavi z januarjem rahlo pridobili. Vodstvo med strankami ohranja SDS. Evropska poslanka Ljudmila Novak pa je po 20 mesecih z vrha lestvice najbolj priljubljenih politikov izrinila predsednika republike Boruta Pahorja.

Dve leti na vrhu

Po skoraj dveh letih primata na lestvici priljubljenosti slovenskih politikov pa je predsednika republike Boruta Pahorja z vrha izrinila nekdanja predsednica NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak. Dnevnik sicer izpostavlja, da je februarsko merjenje Vox populi dodobra premešalo vrstni red politične priljubljenosti. Osem politikov je ocenjenih bolje in dvanajst slabše kot januarja.


Predsednik republike Borut Pahor je moral maja 2019 zadnjič prepustiti prvo mesto lestvice najbolj priljubljenih politikov, tokrat se je uvrstil na drugo mesto s precej nižjo oceno kot januarja. Na tretjem mestu je predsednica SD Tanja Fajon. Sledita ji evroposlanec SD Milan Brglez in prvak LMŠ Marjan Šarec, ki je pridobil dve mesti.
Ljudmila Novak, 15. 5. 2020, Ljubljana. FOTO: Jože Suhadolnik
Ljudmila Novak, 15. 5. 2020, Ljubljana. FOTO: Jože Suhadolnik

Najslabše se je odrezal predsednik SDS Janez Janša, ki je ocenjen opazno slabše kot prejšnji mesec, izgubil je štiri mesta in bo z notranjim ministrom Alešem Hojsom zapustil lestvico najbolj priljubljenih politikov. Naslednji mesec ju bosta zamenjala poslanca SDS Eva Irgl in Jože Tanko, ki so ju anketiranci največkrat predlagali, navaja .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije