BRRRRRR

Snega ni na vidiku, sredi januarja pa ...

Na Kredarici so danes zjutraj namerili skoraj –14 stopinj Celzija.
Fotografija: Če želite na sneg, je treba v više ležeče predele Slovenije, a je v gorah nevarnost plazov. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Če želite na sneg, je treba v više ležeče predele Slovenije, a je v gorah nevarnost plazov. FOTO: Jure Eržen, Delo

Danes in jutri bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod severni ali severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Danes zjutraj je bilo na Kredarici kar –13,9 stopinje Celzija, najhladnejši dan pa naj bi bil ponedeljek.

Jutranje temperature po Sloveniji. FOTO: Arso
Jutranje temperature po Sloveniji. FOTO: Arso


Jutri zjutraj in dopoldne bo ponekod po kotlinah megleno. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –9 do –4, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Zadnji dan leta 2019 in prvi dan leta 2020 bo pretežno jasno, po nekaterih kotlinah se bo zadrževala megla, napoveduje agencija za okolje (Arso). Tudi v nadaljevanju novega leta bodo naši kraji še naprej pod vplivom izrazitega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad srednjo Evropo. Kaže na precej jasno vreme, po nižinah bo marsikje zjutraj in dopoldne megla, ki bo lahko ponekod tudi dolgotrajnejša. Najnižje temperature bodo še vedno pod ničlo, a nekoliko višje kot zadnje dni.

Take temperature nas po napovedih Arsa čakajo v naslednjih dneh:
Jutranje temperature bodo po večini države pod ničlo. FOTO: Arso
Jutranje temperature bodo po večini države pod ničlo. FOTO: Arso


Medtem ko smo le dočakali bolj zimske temperature, pa snega ni na vidiku. Možnost za snežne padavine je, sodeč po napovedi vremenskega portala AccuWeather, šele sredi januarja, natančneje 15. januarja. Ker so dolgoročne napovedi precej nezanesljive, bo na to, ali nas bo le prekrila snežna odeja, treba še počakati.

Napoved AccuWeather za Ljubljano:
Sredi januarja naj bi dva dni snežilo. FOTO: Accuweather
Sredi januarja naj bi dva dni snežilo. FOTO: Accuweather


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije