Sneg! Vremenska napoved ga obljublja, zapade lahko že kmalu

Vremenska napoved obljublja nekaj snega, a padavine bodo kratkotrajne.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Do konca tedna bo še suho vreme, v soboto pa so že možne padavine. Kot nam je pojasnil dežurni meteorolog Blaž Šter, je v soboto nekoliko večja možnost padavin. Ker se bi temperature lahko spustile pod ledišče, bi končno lahko dobili tudi malo snega.


Temperature bodo na meji: povečana možnost snega


»Je še negotovo, a kaže, da se bo za kakšen dan vreme spremenilo in je povečana možnost manjših padavin. Temperature bodo ravno na meji med snegom in dežjem. Ohladilo se bo, toda čez dan bodo temperature nad ničlo,« je za Slovenske novice povedal Šter.


Vremenska napoved za soboto obljublja možnost snega oziroma dež s snegom. FOTO: Zaslonski posnetek
Vremenska napoved za soboto obljublja možnost snega oziroma dež s snegom. FOTO: Zaslonski posnetek


Za smučišča obetavna napoved


Prave zimske idile v nižjih legah ne bo, ker bodo padavine kratkotrajne, bolj zimsko pa bo v višjih legah in sredogorju, kjer bodo temperature padle pod ledišče. »Za smučišča je obetavnejša napoved, je pa še težko govoriti o količini snega,« pravi Šter. Prave zime tako še ni na vidiku.


Snežilo bi lahko v popoldanskih urah med 13. in 19. uro. FOTO: Zaslonski posnetek
Snežilo bi lahko v popoldanskih urah med 13. in 19. uro. FOTO: Zaslonski posnetek


Vremenska napoved za danes


Danes bo na Primorskem in na Notranjskem pretežno oblačno, drugod bo precej jasno. Po nižinah vzhodne Slovenije se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla. Pihati bo začel jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 11 stopinj Celzija.



Jutri bo na Primorskem, na Notranjskem ter v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod bo razmeroma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od –7 do 2, ob morju in v prevetrenih krajih okoli 4, najvišje dnevne od 7 do 13, na severozahodu okrog 5 stopinj.


Obeti


V četrtek bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

V petek bo na zahodu precej jasno, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije