SNEG DO NIŽIN

Sneg presenetil Slovence: tudi pri vas sneži? (FOTO)

Močno sneži na Koroškem, v delu Posavja in na Dolenjskem.
Fotografija: Meja sneženja se spušča do nižin. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Meja sneženja se spušča do nižin. FOTO: Promet.si

Dopoldne je bila meja sneženja na okoli 600 metrih nadmorske višine, a se je pozno popoldne ponekod spustila do nižin. Po poročanju neurje.si močneje sneži na Koroškem, v delu Posavja in na Dolenjskem. »Po gričevnatih območjih vzhodne Slovenije so razmere zimske. Sneg se po nižinah zaradi razmočenih tal in pozitivne temperature zraka težje oprijema tal.«


V ponedeljek bo ponekod rahlo snežilo


Zvečer se bodo padavine prehodno razširile tudi nad osrednjo in del vzhodne Slovenije. Ponoči se bo prehodno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do –1, ob morju do 3 stopinje Celzija.

V ponedeljek zjutraj se bo od zahoda spet pooblačilo. V južni ter ponekod zahodni, osrednji in delu vzhodne Slovenije bo čez dan občasno rahlo snežilo. Temperature bodo od –1 do 2, na Primorskem do 8 stopinj.


Nevarni plazovi zapirajo ceste


V preteklih dneh je bilo na Bovškem zaradi padavin več plazov. Najprej se je v petek zjutraj sprožil snežni plaz pri odcepu za Lepeno. Cesta je bila nato očiščena, a se je kmalu nedaleč sprožil še en plaz. Skupaj so se na cesto usuli trije. Ker se je vreme ponoči stabiliziralo in so se spustile temperature, so danes lahko začeli sanacijo s snegom zasutih cestišč.

Iz PU Kranj so danes sporočili, da je zaradi snežnega plazu zaprta tekaška steza od Planice proti Tamarju. Steza je tudi fizično zaprta, medtem ko je sprehajalna pot proti Tamarju še odprta. Velika nevarnost snežnih plazov je tudi na območju Zelenice z okolico in drugod v gorah, medtem ko so planinske poti večinoma poledenele.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije