BELA ODEJA

Sneg je znova tu! Zapade ga lahko več kot 20 centimetrov

Prihaja nova pošiljka snega.
Fotografija: FOTO: Thanmano Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Thanmano Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Na severu Slovenije je že začelo snežiti. Najmočneje sneži na severu Štajerske in ponekod v Prekmurju. V Mariboru so ceste ponekod že zasnežene. Sneženje se bo dopoldne okrepilo in čez dan postopno razširilo nad vso Slovenijo. Kakšna snežinka lahko pade tudi na Obali (večinoma bo dež), se bo pa popoldne okrepila burja, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegala hitrost med 70 in 110 kilometrov na uro. Burja bo ponekod na Primorskem gradila snežne zamete.

Malce nad lediščem

Na Notranjskem in ponekod v severni Sloveniji lahko do torka zapade 15 do 20 centimetrov novega snega, lokalno tudi več. Drugod po državi bo po nižinah večinoma zapadlo od 5 do 15 centimetrov novega snega. Jutranje temperature bodo od –6 do –1, na Primorskem okrog 0 stopinj, najvišje dnevne pa od –2 do 2, na Primorskem od 2 do 6 stopinj Celzija.

Lepša sreda in četrtek

V noči na torek bo sneženje oslabelo in ponekod tudi ponehalo. V torek bo oblačno z občasnim rahlim sneženjem, ki ga bo več v hribovitih predelih vzhodne Slovenije. Temperature bodo večinoma od –2 do 2 stopinj. Burja bo v noči na sredo oslabela. V sredo in četrtek bo posijalo zimsko sonce. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Jutra bodo zelo mrzla.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije