DVIGNILI CENE

Smučarji, to sezono vas čakajo podražitve

Za smučarske vozovnice bo treba odšteti več.
Fotografija: Tudi na Krvavcu bodo cene višje. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Tudi na Krvavcu bodo cene višje. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Na slovenskih smučiščih so se odločili za spremembe cen vozovnic.

Na smučišču Cerkno se bo cena dnevne smučarske vozovnice podražila za evro, tako bo za celodnevno vozovnico za odrasle treba odšteti 32 evrov, za mladino in seniorje 27,5, za otroke pa 18,50, so pojasnili v Hotelu Cerkno. Kot dodajajo, bo od 15. 9. smučarske vozovnice mogoče kupiti v predprodaji. 

Velike investicije in posodobitev infrastrukture

Ceno dnevne smučarske vozovnice so letos za evro podražili tudi na Mariborskem Pohorju, za odrasle na 33 evrov. Tudi oni nudijo cenejše vstopnice v predprodaji, in sicer še do konca oktobra. »Manjši dvig cen je posledica več dejavnikov. Med njimi velja izpostaviti povišanje stroškov upravljanja žičnic in smučišč ter dokaj velika investicija vlaganja v posodobitev infrastrukture. Obenem bomo s tem zagotovili potrebna sredstva, da bomo lahko smučarsko dejavnost, ki je povsem tržna, še naprej opravljali na ustrezni kakovostni ravni,« pojasnjujejo v podjetju.

Podražitve tudi na Krvavcu

Na smučišču RTC Krvavec so vozovnice podražili za približno šest odstotkov, tako da bo cena dnevne v predprodaji stala 30 evrov, v redni prodaji pa 35. 

Na vseh smučiščih si želijo čimprejšnji začetek sezone, bo pa ta seveda odvisen od vremena. Po izkušnjah iz preteklih let se bodo smučarji po belih strminah lahko spustili konec novembra ali v začetku decembra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije