NEGATIVNI TEST OBVEZEN

Smučarji, odlična novica vlade

Smučišča po vsej državi bodo lahko smučarje sprejela od sobote.
Fotografija: Smučanje bo dovoljeno po vsej državi. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Smučanje bo dovoljeno po vsej državi. FOTO: Jure Eržen, Delo

Vlada je v uradnem listu objavila odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije, ki v skladu z današnjo vladno odločitvijo dovoljuje odprtje smučišč po vsej državi. Odlok bo začel veljati v soboto, kar pomeni, da bodo smučarji ob predložitvi negativnega testa lahko uživali že konec tedna.

Nov odlok dovoljuje obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog po vsej državi, in sicer v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) in pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje na okužbo z novim koronavirusom v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

Če testiranja upravljavec naprav ne zagotovi, je uporaba žičniških naprav in prog dovoljena osebam, ki predložijo negativni test po HAGT- ali PCR-metodi. Test mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Otrokom do vključno 12. leta starosti je smučanje dovoljeno v spremstvu staršev, negativnega testa jim ni treba predložiti.

Predložitev negativnega testa na okužbo s koronavirusom ni potrebna za kategorizirane in profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov, še navaja odlok.

Odlok bo začel veljati 6. februarja in bo v veljavi do 12. februarja.


Odprti muzeji, knjižnice, galerije

Kot smo poročali, je vlada na seji 4. februarja sprejela odločitev, da je celotna država ena regija in ta obarvana v rdeče. Tako bodo lahko šli v šolo vsi otroci do tretjega razreda, prav tako bodo odprti vrtci. Po vsej državi se lahko v petek odprejo muzeji, galerije, knjižnice.

Spomnimo, še vedno pa velja ukrep prepovedi prehajanja regij. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije