COVID 19 NE IZBIRA

Smrt slovenskega maturanta zaradi covida? »Starši želijo, da ostane skrito.«

Po informacijah Čiriča je umrl zaradi covida, a na željo staršev menda to v javnosti uradno ostaja skrito.
Fotografija: Virus ne izbira med starimi in mladimi. (Fotografija je simbolična). FOTO: Matej Povše, Delo
Odpri galerijo
Virus ne izbira med starimi in mladimi. (Fotografija je simbolična). FOTO: Matej Povše, Delo

V javnosti odmeva izjava političnega analitika Miloša Čiriča v oddaji Odkrito na TV Slovenija 3: »Da boste vedeli, kakšne so razmere. Zdaj je umrl en fant zaradi covida, ki je bil na maturantskem izletu v Grčiji , 19 let star, športnik, brez pridruženih bolezni.«

Na UKC Ljubljana, na ministrstvu za zdravje in na NIJZ, kjer zbirajo podatke o okuženih in umrlih, podatkov o tem, da je te dni umrl 19-letnik nimajo, so nam povedali, a drži tudi, da na NIJZ podatke dobivajo z zakasnitvijo. Dodali so tudi, da tudi sicer NIJZ ne moremo komentirati posameznih primerov zaradi varovanja osebnih podatkov. Čirič nam je v telefonskem pogovoru dejal, da informacija o smrti 19-letnika po njegovih zanesljivih podatkih drži, saj da mu je posredoval »zelo zanesljiv vir«. Mu je pa zelo žal, da je informacijo posredoval v javnost, saj ni vedel, »da je to tako zaupno« in da starši želijo, da smrt njihovega sina ostane skrita.Čirič je sicer tudi na twitterju zapisal, da je z »informacijo želel opozoriti na to, da pred boleznijo nihče ni varen in da moramo storiti vse, kar je mogoče, za zaščito«.

Da virus ne izbira med starimi in mladimi vselej opozarja tudi zdravstveni minister Janez Poklukar. Včeraj je dejal, da so imeli med mlajšimi na intenzivni tudi 19-letnika, »ki je v kritičnem stanju in ga pri življenju ohranja najsodobnejša tehnologija«. Že prej je posvaril, da nas čaka težka jesen, in pozval k cepljenju.

image_alt
Zgrozili se boste: 19-letnik v kritičnem stanju

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije