Slovenski župan na hrvaškem turnirju, kjer so potrdili več okuženih z novim koronavirusom

Gre za mariborskega župana Sašo Arsenovića.
Fotografija: Saša Arsenovič. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Saša Arsenovič. FOTO: Tadej Regent, Delo

Teniški turnir serije Adria Tour si je pretekli teden ogledal tudi župan Maribora Saša Arsenovič, poroča Večer. O tem pišemo, saj je bil nedeljski finale med Novakom Đokovičem in Andrejem Rubljevom, odpovedan. Razlog? Na koronavirus je bil pozitiven bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov. Sledili so dodatni testi, ki so razkrili še več pozitivnih.

Arsenović je za Večer povedal, da se počuti dobro in da bo test iz preventivnih razlogov opravil v sredo. Dodal je še, da stika z igralci in organizatorji ni imel, turnir pa je spremljal z VIP-tribune, kjer da je bil skoraj sam. 

​Da je pozitiven, je javnost prek instagrama obvestil tudi hrvaški igralec Borna Ćorić


​Sicer pa je HRT objavil, da je bilo 19 testov od 22 negativnih. Med pozitivnim sta Đokovićev trener Marko Paniki in Christian Groh, trener Dimitrova. Epidemiolog Alan Medić je ob tem povedal, da so vsi med njimi asimptomatski, mladi, zdravi ljudje. Dodajajo, da bi morala vsaka oseba, ki je imela tesne stike s temi pozitivnimi osebami, v samoizolacijo (stik bliže od 1,5 metra in pogovor daljši od 15 minut). Za ljudi na tribunah je povedal, da so bili več kot dva metra stran in samoizolacija zanje ni potrebna.

​Testiranje je v Srbiji opravil tudi Đoković, a izvid še ni znan. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas