ODPRTO PISMO

Slovenski podjetniki podprli Akrapoviča, o Levici pa: Širijo hujskaštvo in neresnice​

Klub slovenskih podjetnikov je šokiran nad širitvijo nesresnic in pozivanjem k vzpostavitvi nedemokratičnega sistema s strani Levice.
Fotografija: Igor Akrapovič. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Igor Akrapovič. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Javnost je pred dnevi razburila odločitev družbe Akrapovič, da bilančni dobiček 32 milijonov evrov preseli v predvidljivejše okolje. Na t. i. samozaščitni ukrep, kot mu pravi Igor Akrapovič, sledijo pa mu tudi drugi podjetniki, se je med drugim odzval Miha Kordiš, ki je na facebooku zapisal, da Ivo Boscarol in Akrapovič »bogastva, ki si ga prisvajata iz delavskih rok in mozga, nočeta usmeriti drugam kot v lasten žep«. In dodal »Rešitev? #Nationalize!« Njegov strankarski kolega in koordinator Levice Luka Mesec pa je v oddaji Tarča dejal, da gre v primeru odločitve Akrapoviča »za nič drugega kot davčno utajo«.

V Klubu slovenskih podjetnikov (Slovenian Business Club) so z odprtim pismom političnim predstavnikom stopili Akrapoviču v bran. Upravni odbor kluba se je sestal na izredni seji in soglasno sklenil, da bodo poslali odprto pismo predsedniku republike Borutu Pahorju, predsedniku DZ Dejanu Židanu, novemu mandatarju Marjanu Šarcu in predsednikom parlamentarnih strank. V njem so izrazili veliko zaskrbljenost nad napadom na slovenske podjetnike, ki so se zakonito in odgovorno odzvali »na spremembe v davčni zakonodaji in na sovražni govor Levice«. Tej so očitali marsikaj. »Hujskaški ton, širitev neresnic, nespodobna politična kultura, populizem, tendencioznost, predvsem pa nedopusten sovražni govor do podjetnikov, ki ga je treba obsoditi, in odkrito pozivanje k vzpostavitvi nekega drugega družbeno-ekonomskega sistema, in to z vsemi sredstvi na nedemokratičen način, so nas šokirali.«
Novinarska konferenca <em>Kluba slovenskih podjetnikov</em>. Na fotografiji Jure Knez in Goran Novković. FOTO: N. K.
Novinarska konferenca Kluba slovenskih podjetnikov. Na fotografiji Jure Knez in Goran Novković. FOTO: N. K.


Na novinarski konferenci kluba podjetnikov je lastnik Dewesofta Jure Knez izrazil veliko zaskrbljenost nad vsebino koalicijske pogodbe. Po njegovem se bo kmalu v Sloveniji bolj splačalo vložiti v eno pivo kot v delnice podjetja. Klub podjetnikov, ki mu predseduje Marjan Batagelj in katerega člana sta tudi Igor Akrapovič ter Joc Pečečnik, je prav tako razočaran nad medlim odzivom novoizvoljenih politikov in molkom o omenjenem ekscesu. To ima po njihovem mnenju izrazito negativen in nevaren vpliv na javno mnenje. Menijo, da si vsi podjetniki zaslužijo, da branijo demokratične vrednote in pravico do lastnine. Politike so pozvali, da se javno opredelijo do ravnanja Levice, kljub morebitnim političnim posledicam. Močno jih skrbi za prihodnost Slovenije. 

»Ni nam vseeno. Slovenija je naša dežela, v kateri želimo ustvarjati in delovati. Zato pričakujemo, da se boste na omenjnene ekscese odzvali javno, hitro in odločno, ne glede na politične posledice. Državljani in zlasti prihodnje generacije si zaslužijo, da varujete svobodno, demokratično in tudi podjetno Slovenijo,« so sklenili v klubu.

{link}159862**Tukaj preberite odprto pismo{/link}

Oster odziv tudi iz GZS

Na trditve predstavnikov Levice in na koalicijsko pogodbo, ki predvideva višjo obdavčitev podjetnikov, so se odzvali tudi v Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). »O uglednem podjetniku Igorju Akrapoviču govori (Kordiš, op. p.) žaljivo, namesto da bi bil hvaležen gospodarstvu, ki polni državno blagajno, ustvarja delovna mesta in zagotavlja razmere za socialno državo. Luka Mesec je ponovno pokazal svoje neznanje o tem, kaj je davčna utaja, ne ločuje niti gospodarstvenikov in tajkunov,« je dejal prvi mož OZS Branko Meh.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije