CVETLIČNI MED

Slovenski je bolj kakovosten: najcenejši 6,49 evra, najdražji 10,29 evra

Preverili smo, koliko stane 900-gramski cvetlični med.
Fotografija: Na spletnih straneh slovenskih trgovcev smo si ogledali cene medu. FOTO: Wojtek Skora/Getty Images
Odpri galerijo
Na spletnih straneh slovenskih trgovcev smo si ogledali cene medu. FOTO: Wojtek Skora/Getty Images

Prihajajoči hladni dnevi so kot nalašč, da vsakodnevno prehrano obogatimo s čebeljimi izdelki, predvsem medom, ki ga lahko uživamo na vse mogoče načine in uporabimo skorajda pri vsaki jedi ali pijači. Denimo kot sladilo za kavo in čaj, lahko ga dodamo jogurtu, skuti, smetani, raznim sladicam in namazom, z njim lahko obogatimo celo mesne in zelenjavne jedi ter ga uporabljamo pri peki medenjakov, potice, kruha in peciva.

Pri nakupu medu bodimo pozorni na poreklo in dodatne označbe kakovosti, kot sta zaščitena geografska označba (Slovenski med), zaščitena označba porekla (Kraški med, Kočevski gozdni med) ali ekološka pridelava, ki predstavljajo dodatno jamstvo, da se kakovost in način pridelave takšnega medu redno spremlja.

Ne le med, vsi čebelji produkti so hranljiva in zdrava izbira, delo teh marljivih živalc, ki imajo neizmerno vlogo pri ohranjanju ekološkega ravnovesja in biotske raznovrstnosti v naravi, saj zagotavljajo eno najbolj prepoznavnih ekosistemskih storitev – opraševanje, zaradi katere je pridelava hrane sploh mogoča, pa nenadomestljivo. Na spletnih straneh slovenskih trgovcev smo preverili, koliko stane 900 gramov cvetličnega medu na dan 9. november.

Čebele so izjemnega pomena za človeški obstoj. FOTO: Dejan Javornik
Čebele so izjemnega pomena za človeški obstoj. FOTO: Dejan Javornik

Slovenski cvetlični med znamke Mercator na spletu stane 10,29 evra in je tako najdražji med slovenski trgovci. V Sparu pod njihovo blagovno znamko S-budget za kozarec, v katerem je 900 gramov medu, odštejete 6,49 evra. Toliko stane tudi v Lidlu, tam so ga na dan, ko smo cene preverjali, še prodajali po akcijski ceni 4,99 evra. Tušev cvetlični med je mogoče kupiti po ceni 9,71 evra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije