PRILOŽNOSTNO DELO

Slovenski gasilci na nogah: Kako vas ni sram?!

Bodo gasilci preverjali izpolnjevanje pogoja PCT?
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Pogoj PCT je posegel v vse sfere našega življenja, nobena izjema pa ni niti obisk pošte. A očitno imajo na Pošti Slovenije manko ljudi, ki bi na vhodu preverjali, ali stranke omenjeni pogoj izpolnjujejo. Obrnili so se namreč tudi na gasilce.

Gasilska zveza Slovenije (GZS) je objavila poziv pošte Slovenije, ki prosi za pomoč tudi gasilce, ob tem pa zapisala, da z njimi že vrsto let dobro sodelujejo. Gasilci na družbenih omrežjih so nad pozivom zgroženi, saj so prepričani, da jih zveza obravnava kot brezplačno delovno silo v vseh situacijah. 

»A zdaj bomo pa gasilci postali še varnostniki? Sramota za GZS, da sploh objavi tak razpis!«, »Da vas ni sram!« se glasijo komentarji pod objavo razpisa. 

GZS: To je priložnost za dodatni zaslužek

A kot je razvidno iz razpisa, gasilci dela ne bi opravljali prostovoljno oziroma brezplačno, temveč gre za priložnostno delo. V zameno bi prejeli plačilo sedem evrov na uro bruto, preverjanje PCT-pogojev pa se izvaja v notranjosti prostorov na območju vhoda v poslovalnice. Na zvezi ocenjujejo, »da je to priložnost za člane gasilske organizacije, predvsem če si želijo dodatnega zaslužka«.

Delo zajema »ugotavljanje istovetnosti osebe s pregledom osebnega dokumenta ter preverjanje izpolnjevanja PCT-pogojev vizualno s pregledom ustreznosti dokazil.« 

Pri Pošti Slovenije preverjamo, kakšen je bil odziv gasilcev po objavi razpisa ter koliko kandidatov še potrebujejo. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije