SOLIDARNOST

Slovenski gasilci doma, velika hvaležnost v Severni Makedoniji (VIDEO)

Vsi so se vrnili zdravi, intervencija je končana.
Fotografija: Tudi preostali slovenski gasilci so se vrnili iz Severne Makedonije. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Tudi preostali slovenski gasilci so se vrnili iz Severne Makedonije. FOTO: Facebook

Z intervencije v Severni Makedoniji, kjer je lokalnim oblastem pomagala pri gašenju požarov, se je vrnila tudi druga ekipa slovenskih gasilcev, so zapisali pri upravi za zaščito in reševanje. Kot so še dodali, so se vsi vrnili zdravi, intervencija pa je s tem končana.

Prva odprava, ki je pomagala pri gašenju požarov, se je v domovino vrnila že v četrtek. Ekipa je bila uspešna pri omejitvi požara na območju kraja Berovo, pred ognjenimi zublji so rešili štiri vasi. Novo ekipo, ki se je vrnila danes, pa je na terenu pričakalo bolj stabilno stanje. Prva ekipa je namreč požar že omejila, ob njihovem odhodu pa je na območju kraja Berovo začelo deževati.



Severna Makedonija je Slovenijo za pomoč zaprosila 3. avgusta v okviru mehanizma EU na področju civilne zaščite. Slovenija je pomoč zagotovila že naslednji dan, najprej v obliki začasne sestave civilne zaščite za gašenje gozdnih požarov, ki je štela 48 pripadnikov in 17 vozil.

Kasneje, 10. avgusta, pa je bila na teren napotena rotacija enote civilne zaščite za gašenje požarov v naravnem okolju z 51 pripadniki in s štirimi vozili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije