ŠE BO LEPOTICA

Na poti je izgubila nekaj sijaja: slovenska smreka je videti takole (VIDEO)

V Vatikanu so postavili slovensko božično drevo, ki je, kot kaže, na poti izgubilo veliko iglic.
Fotografija: Slovenija je letos poskrbela za božično dekoracijo Vatikana. Projekt postavitve je državo stal 100.000 evrov. FOTO: Vatican News, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Slovenija je letos poskrbela za božično dekoracijo Vatikana. Projekt postavitve je državo stal 100.000 evrov. FOTO: Vatican News, posnetek zaslona

Danes ponoči je v Vatikan prispela 30 metrov visoka smreka iz kočevskih gozdov, ki je stara 75 let in tehta sedem ton. Dopoldne so jo tudi postavili, morali pa jo bodo še okrasiti z okraski, ki so jih prav tako izdelali v Sloveniji.

Potem ko je dopisnik RTVS iz Rima Janko Petrovec objavil fotografije postavljanja smreke, so se pod njegovo objavo usuli številni komentarji, saj je smreka videti »oskubljeno« in da »na prvih krošnjah manjkajo iglice«.



Prevoz smreke v Vatikan je bil zaradi njenih dimenzij vse prej kot enostaven. Pritrjena je morala biti tako, da je bila dvignjena, saj bi morale njene veje priti na cilj nepoškodovane, a se je, kot kaže, na poti nekoliko zalomilo.



A do 5. decembra, ko mora biti okrašena, oziroma do 11. decembra, ko bo na vrsti prižig lučk, bo postala prava lepotica. Kot je pojasnil Petrovec, jo bodo spravili v red. »Malo je pomečkana, ko pa je bila sirota tri dni povita v ponjavo. Imajo dodatne veje, jih bodo že pripeli. To se menda tako naredi,« so povedali Petrovcu.



Smreka bo stala v Vatikanu do 10. januarja. V živo jo lahko občudujete tukaj:

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije