UGRIZ

Slovenska predsednica in avstrijski predsednik se zbližujeta, a zgodil se je incident (VIDEO)

Pes moldavske predsednice je ugriznil Alexandra Van der Bellna.
Fotografija: Moldavska predsednica  je po incidentu objavila sliko, na kateri je skupaj z avstrijskim predsednikom in slovensko predsednico ter psom, vsi pa delujejo zelo dobre volje. FOTO: Zaslonski Posnetek Facebook
Odpri galerijo
Moldavska predsednica  je po incidentu objavila sliko, na kateri je skupaj z avstrijskim predsednikom in slovensko predsednico ter psom, vsi pa delujejo zelo dobre volje. FOTO: Zaslonski Posnetek Facebook

Na večdnevnem obisku v Moldaviji si slovenska predsednica Nataša Pirc Musar in avstrijski predsednik Alexander van der Bellen prizadevata za politično zbliževanje. Medtem ko moldavska predsednica Maia Sandu to pozdravlja, pa nad tem očitno ni najbolj navdušen njen pes, ki je pri poskusu približevanja ugriznil avstrijskega predsednika.

Incident se je zgodil v rezidenci predsednice

Incident se je zgodil v četrtek v rezidenci predsednice v Kišinjovu. Glede na posnetke se je trojica sprehajala po dvorišču, nakar je Sandu od zaposlenega sprejela svojega psa Codruta in ga pobožala. Od zadaj se jima je približal Van der Bellen, ki ga je skušal pozdraviti. Pes se je sprva prestrašeno ulegel, nato pa skočil in avstrijskega predsednika ugriznil v roko ter ga lažje poškodoval, poročajo avstrijski mediji.

Van der Bellna, ki velja za pasjega ljubitelja, pa to očitno ni preveč zmotilo, saj ga je nemudoma skušal nagovoriti. Moldavska predsednica se je takoj v angleščini opravičila. Kot je pojasnila, se je njen trinožni ljubljenček ustrašil množice.

Sandu je kasneje na družbenem omrežju objavila posnetek, na kateri je skupaj z Van der Bellnom in Pirc Musar ter psom, vsi pa delujejo zelo dobre volje.

Codrut je del ekipe moldavske predsednice okoli sedem mesecev. Našli so ga na cesti, potem ko ga je zbil avtomobil. Takrat je tudi izgubil eno tačko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije