»ADMINISTRATIVNO DELO«

Slovenka se je prijavila na prosto delovno mesto, na razgovoru pa jo je skoraj kap

»Dobesedno vlečenje za nos,« se jezi iskalka zaposlitve.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik 
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik 

Znašli smo se v časih, ko številni delodajalci na različne načine vztrajno iščejo kader. Koronakriza pa je še dodatno poglobila kadrovske primanjkljaje, tudi v gostinstvu. Da so nekateri delodajalci že precej obupani, priča objava iskalke zaposlitve, ki se je pojavila v eni izmed skupin na družbenih omrežjih. 

Kot pripoveduje Slovenka, se je prijavila na delovno mesto administratorja. Bila je zelo vesela, ko je prejela klic in vabilo na razgovor. V trenutni službi je prosila za menjavo izmene, na razgovor pa se je tudi temeljito pripravila. A ko je prišel dan D, je bila šokirana. Gospa, ki je vodila razgovor, ji je namreč povedala, da ne gre za administrativno delo, temveč »multipraktično« delo. »Dela se predvsem v kuhinji, pri blagajni, pomoč v administraciji pa je eno uro na dan. In seveda vse za minimalca,« pripoveduje iskalka zaposlitve, ki je ob tem ostala brez besed.

Pričakujejo srednjo strokovno izobrazbo

Z zaslonskega posnetka oglasa, ki ga je priložila, je razvidno, da je delodajalec omenil le administrativna dela, pričakujejo pa srednjo strokovno izobrazbo, znanje dela z računalnikom ipd.

Kot pravi iskalka zaposlitve, je delo zavrnila, se jim zahvalila za čas in odšla. »Dobesedno vlečenje za nos. Če bom kdaj imela željo delati v kuhinji, bom šla tja, kjer bom bolje plačana za to, ne pa v neko menzo ...« se jezi iskalka zaposlitve, ki delodajalce poziva, naj iskalcev zaposlitve ne vlečejo za nos.

Oglas za administrativno delo. FOTO: zaslonski posnetek
Oglas za administrativno delo. FOTO: zaslonski posnetek

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije