ISKRENA IZPOVED

Slovenka Mateja: Sem ena tistih, ki jim pravite ovca

Ker je sama v rizični skupini, je na facebooku objavila iskren zapis.
Fotografija: Mateja je delila svojo zgodbo. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Mateja je delila svojo zgodbo. FOTO: Facebook

Nekajtedenska karantena pri prebivalcih Slovenije sproža različne odzive. Nekaterim se zdi smiselna, spet drugi pa v vsem skupaj vidijo teorijo zarote. Dejstvo je, da so smrti v primeru okužbe bolj podvržene rizične skupine, to pa so starejši ljudje z različnimi kroničnimi obolenji, s sladkorno boleznijo, z boleznimi dihal in zvišanim krvnim tlakom. To so ljudje, ki imajo v primeru okužbe z novim koronavirusom veliko večjo verjetnost, da pride do zapletov. 

Ena teh je tudi Mateja Keber, ki je nedavno na facebooku objavila zapis, ki so ga delili mnogi uporabniki. Takole je začela:

»Živjo,
sem ena tistih, ki jim pravite ovca. Ker sem v samoizolaciji. Ker nosim masko, tam, kjer jo je potrebno nositi. Da zaščitim vas pred možnostjo okužbe od mene. In si želim, da bi to tudi vi naredili zame. Ker sem se fizično odmaknila od vseh, da pomagam preprečiti možnost prenosa okužbe. Pravite, da sem ovca tudi zato, ker verjamem, da pandemija ni hec in da bi lahko umrlo zelo veliko ljudi. Ker zaupam stroki, ki se na pandemije spozna. Taisti, ki se norčujete iz stroke, ki da ni relevanten vir informacij, istočasno zelo radi naštejete vse svoje diplome in certifikate in nazive, ko ponujate svoje storitve.«


V zapisu je še razkrila, da je ena izmed rizičnih skupin, saj tako srčni kot pljučni bolnik. Letos bi morala na operativni poseg, ki so ga zaradi trenutnih razmer prestavili. 

»Take so namreč pandemije, če se jih ne zaustavi. Vzamejo veliko življenj. Tako pravi stroka. In izkušnje po svetu. Vi pravite, da sem zato ovca.«​

Celoten zapis lahko preberete spodaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije