PRETRESLJIVI PRIZORI

Slovenijo zajeli hudi nalivi, toča, močan veter in poplave (FOTO in VIDEO)

Začelo se je okoli 19. ure ...
Fotografija: Neurje se je razbesenelo v Pomurju FOTO: T. V., B. D., J. C., E. B., L. K., O. B.
Odpri galerijo
Neurje se je razbesenelo v Pomurju FOTO: T. V., B. D., J. C., E. B., L. K., O. B.

Večji del Slovenije so v četrtek zvečer zajeli nalivi, pustošila je toča, veter je podiral drevesa in odkrival strehe, voda pa je zalivala ceste in kleti. Na območju Lenarta je zaradi udara strele izbruhnil požar. Uprava za zaščito in reševanje poroča o približno 50 večernih intervencijah večjega obsega. Najhuje je bilo na severnem, vzhodnem in jugovzhodnem delu države, neurje pa ni prizaneslo niti Domžalam.



Izpostavljamo nekaj dogodkov, o katerih poroča uprava za zaščito in reševanje.

Neurje z vetrom je zajelo območje občine Gornja Radgona. Zaradi strele je zagorelo tudi drevo v Gornji Radgoni. Zabeležili so še 17 drugih dogodkov v šestih naseljih (poplavljene kleti, podrta drevesa in nagnjena dva telefonska drogova). Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, Mele, Orehovci, Črešnjevci in Negova ter druge službe.

image_alt
Kar je toča v nedeljo pustila, je danes dokončala (FOTO)


Ob 17.25 je v občini Domžale močnejše neurje zajelo širše področje Jarš, Rodice in Vira ter središče Domžal. Zalitih je bilo več kleti in garaž, meteorna voda je ogrožala več objektov. Na 21 lokacijah so posredovali gasilci CZR Domžale ter PGD Jarše - Rodica, Vir, Študa, Ihan, Homec, Rova, Radomlje, Dob in Domžale mesto.





V neurju, ki je v večernih urah zajelo del občine Brežice, je prišlo do izpada oskrbe z električno energijo na širšem območju naselij Artiče - Arnovo selo.

V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času neurja na območju občine Lenart zabeležili en dogodek (požar v objektu zaradi udara strele). Posredovala so tri prostovoljna gasilska društva.

Ob 17.25 je v občini Lukovica močnejše neurje zajelo širše področje vasi Rafolče. Zalitih je bilo več kleti in garaž, meteorna voda je ogrožala več objektov. Na 16 lokacijah so posredovali gasilci PGD Prevoje, Krašnja, Lukovica, Trojane in Blagovica. Aktiviran je bil štab civilne zaščite občine Lukovica.

V regijskem centru za obveščanje Novo mesto se je v večernem neurju na območju občine Mirna sprožil zemeljski plaz, ki je zaprl cesto, meteorna voda in blato pa sta zalivala dvorišča stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Mirna in Ševnica ter dežurni delavci Komunale Trebnje.



Okoli 19. ure je neurje zajelo območje občine Ormož. 46 gasilcev iz štirih prostovoljnih gasilskih društev je s cest odstranilo pet podrtih dreves, z železniških tirov eno podrto drevo, z elektroenergetskega voda eno podrto drevo, s stanovanjskega objekta eno podrto drevo, iz kleti enega stanovanjskega objekta so izčrpali meteorno vodo. Na stanovanjskem objektu so tudi prekrili del odkrite strehe.

V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času neurja na območju občine Selnica ob Dravi zabeležili več dogodkov (podrta drevesa, zalite kleti, plaz). Posredovali so gasilci PGD Selnica ob Dravi in PGD Slemen.

Nekaj minut pred 19. uro je občino Slovenske Konjice zajelo neurje močnimi padavinami. Zalitih je bilo več stanovanjskih hiš, policijska postaja, trgovine, lokali. Poplavljenih je bilo več cest v Slovenskih Konjicah. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, PGD Tepanje, PGD Zbelovo, PGD Draža vas, PGD Žiče in PGD Zreče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije