UGODNO IN LEPO ŽIVLJENJE

Slovenijo priporočajo ameriškim upokojencem

Na seznamu so le tri evropske države.
Fotografija: Življenje na idiličnem Bledu naj bi bilo prijatno do ameriških žepov. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Življenje na idiličnem Bledu naj bi bilo prijatno do ameriških žepov. FOTO: Uroš Hočevar

Življenjski stroški in stroški zdravstvenega zavarovanja naraščajo, zato številni Američani razmišljajo, da bi se po upokojitvi preselili v tujino, kjer so ti stroški nižji, okolica pa je lepa in varna. New York Post, ki navaja, da je povprečen strošek za Američane, starejše od 60 let, okoli 3500 dolarjev na mesec (okoli 2940 evrov), je na podlagi mednarodnega indeksa upokojitve in medijskega podjetja U.S. News & World Report, ki objavlja novice, mnenja in različne lestvice, sestavil seznam 12 držav, kjer je zdravstveni sistem finančno ugoden, stroški življenja pa razmeroma nizki, zato lahko Američani tam s svojim premoženjem živijo zelo lepo. Na seznamu 12 držav se je znašla tudi Slovenija.
 
Preberite tudi:

Kakšen uspeh, Slovenija osvojila prvo mesto (VIDEO)

Šok za nekatere: Slovenci bogatejši od šejkov



Rojstna dežela Melanie Trump je čudovita in poceni, so zapisali. Sodeč po U.S. News & World Report, bo par, ki se po upokojitvi preseli na Bled, tam imel v povprečju 1255 dolarjev stroškov. Kako so prišli do te številke, ne pojasnjujejo, dodajajo pa, da Bled obkroža Triglavski narodni park, da imajo termalne bazene, lepe prostore za kampiranje in biološko raznolike gozdove. »Življenjski stroški so med najnižjimi v EU in imajo veliko vrednost za življenjski slog, ki ga lahko uživate,« so zapisali o življenju na Bledu za ameriške upokojence.
 
Poleg naše dežele na sončni strani Alp so med dvanajsterico uvrstili še Vietnam, Španijo, Tajsko, Peru, Portugalsko, Kolumbijo, Malezijo, Ekvador, Mehiko, Kostariko in Panamo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije