DOBRE NOVICE

Sloveniji se obeta veliko sproščanje: v zeleno fazo predvidoma v sredini tedna

Po vladnem semaforju je za to fazo predvideno, da se sprostijo vse dejavnosti po državi. Bari in diskoteke ostajajo zaprti.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Na Institutu Jožef Stefan (IJS) v najnovejši projekciji napovedujejo, da bi lahko v zeleno fazo sproščanja ukrepov prišli že v sredo. Ocenjeno reprodukcijsko število, ki kaže, koliko ljudi okuži en okuženi, je približno 0,75.

Za prehod v zeleno fazo mora sedemdnevno povprečje potrjenih okužb upasti pod 300, prav tako morajo v bolnišnicah obravnavati manj kot 300 covidnih bolnikov. Trenutno sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 333, medtem ko se v bolnišnicah zdravi 316 covidnih bolnikov.

Projekcija IJS. FOTO: IJS
Projekcija IJS. FOTO: IJS


Po njihovih ocenah se je v drugem epidemičnem valu do zdaj okužila približno dobra tretjina prebivalstva, trenutno pa je kužnih približno 0,4 odstotka prebivalstva oziroma približno vsak 250. prebivalec.

Po vladnem semaforju sproščanja ukrepov je za zeleno fazo predvideno, da se sprostijo vse dejavnosti po državi, medtem ko ostanejo bari in diskoteke zaprti.Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije