PADEL JE REKORD

Slovenija zmrzuje: tu so namerili rekordnih –20 stopinj Celzija

Vremenoslovci opozarjajo na nevarnost pozebe.
Fotografija: Zmrzal. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zmrzal. FOTO: Jure Eržen, Delo

Kot so v preteklih dneh že napovedovali vremenoslovci, smo se danes zbudili v zelo mrzlo jutro. Po včerajšnjem sneženju so se danes temperature močno spustile, povsod po Sloveniji so bile pod lediščem. Takšnega mraza nismo imeli niti pozimi.
image_alt
Oranžni alarm: Sneg porušil šotor pred ZD, sledi še ena nevarnost (VIDEO)

Kot so sporočili iz Agencije za okolje RS (Arso), je bilo najhladnejše v Novi vas na Blokah: tam so namerili kar –20,6 stopinje Celzija! To je tudi novi temperaturni rekord v aprilu. Prejšnjega so namerili leta 1956 na Rudnem polju (1344 m) na Pokljuki: –20,4.



Zelo mrzlo je bilo tudi na Babnem polju in v Zadlogu: –19. Na Kredarici je bilo –17 stopinj.

Zmrzovalo je tudi po drugod po Sloveniji: v Logatcu in Kočevju so namerili –12 stopinj, v Črnomlju –11, v Novem mestu –6, v Celju –5, v Ljubljani in Biljah –4. Pod ledišče so se temperature spustile tudi ob morju: v Sečovljah so namerili –2.

V Ljubljani rekord je preprečila megla oz. nizka oblačnost v drugem delu noči; vseeno pa je bilo z –4,4 stopinje to najhladnejše aprilsko jutro po letu 1956 (takrat –5,3 v mnogo manj pozidani okolici).

Sicer pa so ledene temperature zabeležile vse merile postaje po Slovenije, z eno izjemo: v Markovcu pri Kopru je bila najnižja temperatura 1,3 °C.

Podnevi toplejše, jutra bodo hladna

Hladno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Zlasti jutra bodo zelo mrzla za ta čas, povsod po državi bo danes in v četrtek možna pozeba. Petkovo bo manj mrzlo, predvsem v notranjosti bo še možna pozeba.
image_alt
Kaos na cestah, dramatično opozorilo policije (FOTO)

Dnevne temperature bodo prijaznejše, segle naj bi vse do 9, na Primorskem do okoli 11 stopinj. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale kratkotrajne, predvsem snežne plohe. Sodeč po napovedi Arsa, se bodo dnevne temperature v notranjosti države proti koncu tedna spet približale 15 stopinjam, izrazitejše otoplitve pa do sredine meseca po trenutnih kazalcih še ni pričakovati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije