VREME

Slovenija v belem: toliko ga bo še zapadlo v prihodnjih dneh

V nedeljo zvečer bo spet snežilo do nižin.
Fotografija: FOTO: Maroznc Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Maroznc Getty Images/istockphoto

Danes se je zlasti severni del Slovenije prebudil v belo pravljico, vremenoslovci pa napovedujejo, da se bodo padavine ponoči spet okrepile in razširile na vso državo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 6 do 10 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Kot je na twitterju zapisal vremenoslovec Blaž Šter, lahko nad 700–800 m zapade 20–40 cm snega. Nižje seveda precej manj, ker bo sneg moker. Jutri bodo padavine plohaste narave, morda nastane tudi nekaj neviht. »Zvečer nas bo v višinah preplavil hladnejši zrak, nastal bo tudi manjši ciklon. Padavine se bodo zvečer in v noči na ponedeljek znova okrepile. Tudi po nižinah bo snežilo.« Padavine bodo do jutra oslabele in ponehale.«

image_alt
Pozor, močno sneži, sneg se oprijema

V nedeljo bo sprva oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Predvsem v bližini morja ni izključena kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 13 stopinj.

V noči na ponedeljek bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti bo snežilo. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale. V ponedeljek čez dan in v torek bo suho vreme. Na Primorskem bo v ponedeljek pihala šibka burja.

Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje z več manjšimi središči. Nad naše kraje doteka v višinah z vetrovi južnih smeri prehodno toplejši zrak.

image_alt
Pobelilo bo tudi nižine: pripravite lopate, preverite opremo

Napoved za sosednje pokrajine: v nedeljo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem plohami in v bližini morja tudi posameznimi nevihtami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije