PO ROGLJIČKU ŠE BUREK

Javnost ogorčena: policija ga je kaznovala, ker je malical brez maske

Ko si je dostavljavec hrane privoščil malico zunaj, ga je oglobila policija.
Fotografija: Policija ga je oglobila, ker ni nosil maske. Sam pravi, da je želel le v miru pomalicati. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Policija ga je oglobila, ker ni nosil maske. Sam pravi, da je želel le v miru pomalicati. FOTO: Facebook

Te dni se je na spletu pojavila fotografija iz središča Ljubljane: dostavljavec hrane (podjetja Wolt) si je na stopnicah frančiškanske cerkve na Prešernovem trgu želel privoščiti burek, pristopila je policija in ga oglobila.

Fotografijo je med drugim na facebooku delil Inštitut 8. marec in se vprašal, kje naj dostavljalci hrane, delavci na gradbiščih in drugi, ki delajo zunaj in se nimajo kam skriti, pojedo svoj obrok. »Morda pa naj bodo kar brez hrane in počakajo, da pridejo zvečer prestradani domov?«





Policista sta ga menda opozorila, naj si namesti masko, ker pa tega ni želel storiti, sta mu napisala kazen. Odzvali so se tudi v podjetju Wolt in potrdili, da je želel njihov dostavljavec le v miru pojesti malico.

Preberite tudi: Incident rogljiček: to je inšpektorjeva plat zgodbe

Zaradi primera se je vroča debata vnela tudi na twitterju, kjer je fotografijo delila tudi nekdanja premierka Alenka Bratušek, poslanec SAB Marko Bandelli pa je pozval notranjega ministra Aleša Hojsa, naj ustavi to represijo, ta pa je odgovoril, da je bil moški kaznovan zaradi maske in da na fotografiji ni videti, da bi jedel.



Nedavno se je nekaj podobnega zgodilo v središču Kranja, kjer je mlada družina prejela globo 800 evrov, ker je na javnem mestu jedla rogljiček.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije