STRAŠNO

Slovenija na zemljevidu džihadistov, osvojitev v petih letih

Objavljeno 14. januar 2015 15.05 | Posodobljeno 14. januar 2015 15.06 | Piše: P. Pa.

Islamski skrajneži so objavili zemljevid ozemelj, ki jih nameravajo osvojiti v roku petih let.

Slovenija je na zemljevidu džihadistov, ki se borijo v Iraku in Siriji. Na spletu se je pojavil zemljevid, ki prikazuje, da nameravajo džihadisti v roku petih let osvojiti večji del severne in srednje Afrike, južni del Azije, Grčijo, celoten Balkan z Bolgarijo in Romunijo ter Španijo. Prek družbenih omrežij pozivajo muslimane, naj se jim pridružijo pri teh prizadevanjih.

Menijo, da ni nevarnosti

Svet za nacionalno varnost je sicer na včerajšnjem srečanju ocenil, da zaradi napadov v Franciji Slovenija ni posebej ogrožena. Bojan Dobovšek, poslanec SMC, pa je opozoril, da se Slovenija nahaja na kritični točki, da smo tranzitna država, prek katere gre tako transport orožja kot ljudi.

V SDS zato predlagajo spremembo zakonodaje, ki po njihovem mnenju v tem trenutku ni ustrezna. »Poskrbeti moramo za preventivne ukrepe, za ustrezen nadzor nad posamezniki, za katere se ve, da imajo neposredne povezave s terorističnimi organizacijami,« pa je v včerajšnjih Odmevih dejal Branko Grims (SDS).

Krute usmrtitve

Da ima teroristična mreža svoje lovke tudi v Sloveniji, smo poročali že v prejšnjih mesecih, nekaj Slovencev je tudi šlo na bojišča v Sirijo, po do zdaj znanih podatkih je en tam celo umrl. Islamska država v svojih namerah in krutih usmrtitvah ne popušča. V teh dneh so objavili nov grozljiv posnetek usmrtitve dveh tujih vohunov, ki ju je hladnokrvno umoril 10-letni deček.

Obvestilo uredništva: ker je nivo komunikacije v komentarjih padel v okvire fekalnih izlivov, smo možnost komentiranja umaknili. 

Deli s prijatelji