Slovenija na nogah, družina že mesec dni živi na avtobusni postaji (FOTO)

Po hrano hodijo na Karitas, začasno namestitev zavračajo.
Fotografija: Živijo kar na klopci. FOTO: Maribor24
Odpri galerijo
Živijo kar na klopci. FOTO: Maribor24

Po spletu kroži fotografija družine, ki naj bi zadnji mesec dni bivala kar na mariborski avtobusni postaji. Trojica je nastanjena na tamkajšnji klopci, umivali pa naj bi se v javnih sanitarijah. Velika večina uporabnikov spleta se je ob teh prizorih jezila, češ kje so pristojne institucije in društva, ki bi jim lahko pomagali in ponudili vsaj začasno streho nad glavo.

Kakšno je ozadje te zgodbe, ob kateri marsikoga zaboli srce, smo preverili na mariborski občini, kjer so nas preusmerili na tamkajšnji center za socialno delo. Tam pojasnjujejo, da družino poznajo. Po njihovih navedbah gre za gospo, staro 47 let, njeno mamo (80) in brata, za katerega ne vedo, koliko je star. So slovenski državljani, namenjeni pa naj bi bili na Dansko, kjer imajo stalno prebivališče. 

»CSD Maribor jim ves čas ponuja pomoč. Glede namestitve se je CSD Maribor povezal tudi z društvom Kralji ulice. Družina zavrača vsako ponujeno pomoč. Čakali naj bi na vlak za Nemčijo. Po hrano hodijo na Karitas,« so še pojasnili pristojni.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije