PRED PRAZNIKI

Slovenci razdeljeni nad odločitvijo znanega trgovca: izgnali so Kralje ulice

Brezdomci ne bodo več smeli prodajati svoje revije ob vhodih v trgovine. Javnost je večinoma proti, a nekateri tudi opozarjajo, da so brezdomci pred trgovinami moteči.
Fotografija: Brezdomci s prodajo svoje revije poskušajo zaslužiti kak cekin, s katerim si kupijo malico ali kos toplega oblačila. FOTO: Kralji ulice
Odpri galerijo
Brezdomci s prodajo svoje revije poskušajo zaslužiti kak cekin, s katerim si kupijo malico ali kos toplega oblačila. FOTO: Kralji ulice

Društvo Kralji ulice je na svojem družabnem profilu objavilo obvestilo, da je diskontni trgovec na območju celotne Slovenije njihovim brezdomcem prepovedal prodajo revije Kralji ulice pred trgovinami. Usuli so se komentarji, ki so odločitev označili za neprimerno, sploh v luči prihajajočih praznikov, ki naj bi združevali in prinašali toplino, ne pa izgonov.



»Od vključno 11. 12. 2019 Hofer prepoveduje ponujanje Kraljev ulice pred svojimi poslovalnicami na področju celotne Slovenije,« se glasi obvestilo, ki so ga nalepili pri vstopu v poslovalnice. Prepoved začne veljati 11. decembra, ravno v času, ko se povečajo praznični decembrski nakupi.

Pojasnil za zdaj ni

Z vprašanjem, zakaj so se odločili za ta korak, smo se obrnili na trgovca, a na odgovore še čakamo. Prav tako poizvedujemo pri ostalih trgovcih, ali bodo morda sledili takšni odločitvi.
 
Preberite tudi:
Hofer si je premislil, Kralji ulice ostajajo

Komentatorji na družbenih omrežjih so nad odločitvijo diskontnega trgovca pogosto zgroženi. Kot pravijo, »ni fer«, da se še posebej v prazničnem času neprimerno privoščijo najbolj socialno ogrožene skupine družbe, a je med komentarji mogoče najti tudi take, ki priznavajo, da jim praksa brezdomcev, ki pred vrati v trgovino ponujajo svoj časopis, ni všeč.

Z revijo zaslužijo kak evro

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice skrbi za več projektov, med katerimi je tudi mesečnik Kralji ulice, ki že leta izhaja. Njegovi glavni ustvarjalci so brezdomci, revijo pa prodajajo neposredno na ulicah. V časopisu so prisotne tako pijanske in mamilarske zgodbe kakor tudi poezija in družboslovni pogledi na brezdomstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije