VEČ STO LJUDI V KARANTENO?

Slovenci po silvestrovanju v Beogradu menda množično zboleli

Okuženih naj bi bilo 500 potnikov, ki so bili na silvestrovanju v Beogradu.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Na twitterju se je pojavil zapis, da so vsi potniki iz avtobusa, ki so silvestrovali v srbski prestolnici, prišli v Slovenijo okuženi s koronavirusom. »Cel novoletni študentski avtobus iz Beograda pozitiven.«

Z NIJZ so nam odgovorili, da konkretnih informacij nimajo, a da bodo naredili poizvedb o potnikih z domnevno okužbo, kar naj bi tudi že storili. Stopili so v stik z agencijo Collegium Mondial Travel in jih prosili za seznam vsej udeležencev potovanja, vzpostaviti pa nameravajo tudi stik z vsemi visoko tveganimi stiki, ki so bili z okuženimi po izletu v stiku in verjetno bodo morali v karanteno. Uradnih informacij o tem, koliko udeležencev izleta naj bi bilo okuženih, še ni znano.

Na izletu v Beogradu je bila skupina 559 potnikov, ki so potovali z agencijo Collegium Mondial Travel. To so nam potrdili v agenciji. Skupino je spremljajo še 29 članov ekipe. Med potniki je bilo 86 % tistih, ki so izpolnjevali pogoj PC, 14 % pa pogoj T. »Testirane je naša ekipa preverjala tako pred odhodom ob vstopu na avtobus kot tudi skladno z veljavnimi ukrepi v Republiki Srbiji tudi pri vseh aktivnostih na destinaciji. Pogoj PCT so morali vsi potniki izpolnjevati tudi za povratek v Slovenijo.« Uradnih informacij o okužbah med potniki še niso prejeli, so pa ob pojavu neuradnih informacij na spletnih omrežjih preventivno vsem potnikom in članom ekipe poslali obvestilo, v katerem so vsem svetovali preventivni hitri test in samoizolacijo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije