Slovenci ne spoštujejo ukrepov, v pripravi nove stroge omejitve

Kacin je prepričan, da bo država morala za zajezitev širjenja koronavirusa nekatere ukrepe zaostriti.
Fotografija: Vlada razmišlja o omejitvi izhodov iz stanovanj (fotografija je simbolična). FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Vlada razmišlja o omejitvi izhodov iz stanovanj (fotografija je simbolična). FOTO: Mavric Pivk, Delo

»Ljudje ne spoštujejo ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa,« je danes poudaril Jelko Kacin. »Virus ne izbira«, a tega se po besedah Kacina ne zavedajo vsi. »Lepše vreme in višje temperature so marsikoga privabile v naravo, sicer je v teh časih pomembno vzdrževanje psihofizične kondicije, a virusa ne bomo zajezili s stiskanjem na klopcah.« Dobili so namreč informacije, da naj bi se precej Ljubljančanov obnašalo neodgovorno, je dejal Kacin na dopoldanski novinarski konferenci, a popoldan je namere vlade že zaostrilPopoldne je Kacin za Pop TV povedal, da ne dvomi, da bo vlada že danes razpravljala o novih omejitvah za vse državljane. »Nekatere stvari bomo morali zaostriti. Ljudje bodo to sami zahtevali, ko se bo število bolnikov začelo drastično povečevati.«
Preberite tudi: Dogajanje o koronavirusu spremljamo iz minute v minuto
Kako bodo to storili? »Omejili bomo izhode iz stanovanj le na najnujnejše. Ljudje morajo to vzeti kot nujen ukrep za lastno osebno zdravje. Največ lahko naredimo na individualni ravni,« je pojasnil Kacin in dodal, da bi nadzor nad upoštevanjem ukrepov preverjala mestna redarstva, občinska redarstva in policija. »Že z opozorili se marsikaj lahko doseže.«Število novih okuženih se je danes povečalo za 53, skupaj je v državi 684 okuženih s koronavirusom, devet ljudi pa je umrlo.

Vlada danes popoldne nadaljuje obravnavo predloga zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa za državljane in gospodarstvo, a po besedah Kacina bodo razpravljali tudi o novih omejitvah za vse državljane.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije